<

8л Соковарка от неръждаема стомана

  • Марка: BROWIN
  • Кат. номер: 800508
158,04 лв. 135,00 лв.

Характеристики: соковарката е изработена от висококачествена неръждаема стомана (устойчива на напрежение и температура). Предназначена е за всички видове готварски печки. Също така е възможно да измиете в съдомиялна машина. Комплектът функционира като соковарка, като използва три припокриващи се съда: -No.1, в който се поставят плодовете (съд първо от върха), -No.2, снабден с кран за източване, сокът се оттича (в средата) -No.3 се пълни с вода (на дъното) Поставете плодовия съд (№ 1) върху съда за вода (№ 3), за да създадете пара. Използване на соковарка Съд № 3 се пълни с вода до височина около 2 см под горния ръб. След това върху него се поставят съдовете 2 и 1. Измитите преди това плодове се поставят в съд № 1. Меките плодове, като боровинки, ягоди, малини, касис, се изсипват изцяло - не се настъргват. Твърдите плодове (ябълки, круши) трябва да се нарязват на парчета, по-малки от 3 cm. Плодовете се поръсват със захар в количество от 100 до 500 грама. Комплектът е покрит с капак и изпускателният кран на съд 2 е затворен. Под въздействието на водни пари и повишена температура плодовете започват да отделят сок и да се натрупват в съд No2. Времето, необходимо за получаване на сока, считано от момента, в който водата заври (пара се появява в горния съд) е: - за меки плодове (ягоди, малини) 20 - 30 минути; - за полутвърди плодове (касис, боровинки) 30 - 40 минути; - за твърди плодове (ябълки, круши) - 45 - 60 минути; Около 15 минути след като водата заври, отводнителният кран се отваря и натрупаният сок може да се излее директно в бутилки или буркани с маркуч. Веднага след пълненето им те трябва да бъдат затворени. Бутилки (буркани), пълни със сок с капачки или капаци, се поставят в тенджера с вода и се пастьоризират за 30 минути (отчита се от момента, в който водата заври). За да се получи висококачествен и дълготраен сок, е важно всички стъпки по време на приготвянето му да се извършват с абсолютна чистота. Използвайте налични средства за миене на съдове, за да почистите частите на соковарката, но избягвайте остри четки, гъби или прахове, които могат да надраскат съдовете. Буркани, бутилки, капачки трябва да се мият еднакво. Добре е да ги измиете няколко часа предварително и да ги оставите с главата надолу да изсъхнат. ВНИМАНИЕ: Не търкайте повърхността на соковарката с остри четки и гъби.

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!