Описание на продукта: Приготвянето на вино от плодове е възможно благодарение на микроорганизмите - по-точно голяма група дрожди, принадлежащи към видовете Saccharomyces cerevisiae и Saccharomyces bayanus. Използвани във винопроизводството, внимателно подбрани и подобрени в лабораториите, благородните винени дрожди са разделени на редица видове, в зависимост от предпочитанията на субстрата (вид плодове, концентрация на захар), скоростта и ефективността на производството на алкохол. - дрождита се предлага под формата на суспензия; количество: 20мл. Видимо е в сашето под формата на светлокафява утайка. Преди да използвате дрождита, разклатете добре сашето, докато течността стане мътна. Една доза след растежа е достатъчна за приготвяне на до 25 l вино. Ние предлагаме следните видове дрожди: Бургунд - за червено вино, както трапезно, така и десертно; за плодове с високо съдържание на танин, като арония, слива, черно грозде, бъз, череша, касис, къпина и боровинка. Бордо - за червено трапезно вино; за плодове като боровинки или грозде. Малага- за червено десертно вино; за плодове като черно грозде или арония. Мадера - за бяло и червено десертно вино; за плодове като цариградско грозде, круша, малина, кайсия, ягода, червено и бяло касис, стафиди и зърнени храни. Портвайн - за бяло и червено десертно вино; за плодове като череша, къпина, черно и бяло касис. Токай - за бяло десертно и трапезно вино; за плодове като цариградско грозде, глог, круша, ябълка, ревен, кайсия, ягода, бяло грозде, бяло френско грозде, както и стафиди и зърнени храни. Шери - за бяло десертно вино; за плодове като череша, ябълка, глог, ,, бяло грозде, бяло френско грозде, както и стафиди и зърнени храни. Sauternes - за леко и трапезно бяло вино; за плодове като ябълка, круша, кайсия или бяло грозде. Всички гореспоменати видове позволяват производство на вино с алкохолно съдържание до около. 14%. Особено внимание трябва да се обърне на следните видове дрожди: Универсални - за бяло и червено вино и всички видове плодове, характеризиращ се с висока устойчивост на алкохол до около 15%. В случай на дрожди под формата на суспензия, се препоръчва предварителна ферментация. Този процес се нарича приготвяне на култура от дрожди или майчина дрожди. Характеристики на продукта: дрождита под формата на течна суспензия, произведена от Biowin, има всички необходими сертификати, удостоверяващи нейното високо качество. Щамовете идват от най-реномираните микробиологични институти в Полша; те са мезофилни, което означава, че растат при температура между 18 и 30oC. Инструкции за употреба Дрождите трябва да се съхраняват на хладно и сухо място, не изложени на пряка слънчева светлина. Предимства на благородни винени дрожди - толерантност към алкохол от ок. 14-18% - толерантност към високи концентрации на захар (мед или универсална), въглероден диоксид, дъбилни агенти - устойчивост на по-високи концентрации на сяра, напр. след употребата на калиев пиросулфит - процесът на ферментация, предизвикан от благородни дрожди, е по-бърз и следователно намалява вероятността от инфекции - завършеното вино е стабилно и добре ферментирало - постоянен цвят и правилно подбран букет. Недостатъци на ферментацията с използване на диви дрожди - толерантност към алкохол само до прибл. 10% - ниска устойчивост на киселини, по-високи концентрации на захар, големи количества дъбилни агенти.