<

КУЛТУРА ЗА ПРЕСНИ СИРЕНА ЗА 10 ЛИТРА МЛЯКО

  • Марка: ENOLANDIA
  • Кат. номер: 13738

КУЛТУРА ЗА ПРЕСНИ СИРЕНА ЗА 10 ЛИТРА МЛЯКО

Пастьоризиране на пълномаслено мляко при 72 градуса за 15 секунди не е задължително.
Когато млякото спадне до температура от 40 градуса, се добавят ензимите и се добавя сирище при температура от 36 градуса.
Изварата трябва да е готова след 18/20 минути.
Веднага щом млякото започне да се сгъстява, изрежете тази извара, без да я начупвате с острие, за да я разделите на филийки, а след това на кубчета , действайки много нежно и я оставете да почине.
Тази извара се разбърква, без да се разчупва за около 5 минути и внимателно се поставя във формите.
Първото завъртане се извършва след 20 минути, второто завъртане след 50 минути.
След няколко часа се извършва по -нататъшно завъртане, осоляване на повърхностите с фина сол и сиренето се внася в клетката или до температура 10/12 градуса.
Сиренето е готово след 36 часа

Подобни продукти