КУЛТУРА ЗА "TALEGGIO" ЗА 10 ЛИТРА МЛЯКО
СЪСТАВ: Strepococcus Thermophilus + Lactobalillus Bulgaricus
Загрейте пълномасленото мляко при 72 ° C за 15 секунди. Когато млякото спадне до 42 ° C, добавете културата и оставете да се разтвори за 10 минути в сместа и след достигане на температурата на коагулация от 38 ° С, добавете сирище.
Изварата е готова след 18/20 минути. Нарежете тази извара с острие, така че да я разделите на филийки, а след това на кубчета, като действате много внимателно и оставяте да почине за 10 минути. Част от суроватката се извлича и изварата се обработва докато парчетата имат размера на орех. Тази извара се разбърква, без да се разбива за около 5 минути, и тсместа се премества внимателно в квадратни или правоъгълни форми, като ги държим при температура 35 ° C.
Първото завъртане се извършва след 20 минути, като поддържа ''Тaleggio'' винаги топло. Второто завъртане се извършва след 50 минути. След няколко часа се извършва допълнително завъртане и сиренето се внася в клетката при температура 7 ° C с влажност в клетката 80%.
На следващия ден сиренето трябва да се обърне и след 10 дни зреене е готово. По този начин се получава отлично сирене ''Тaleggio''.
Сол в саламура 18% от NaCl за около 2 часа за всеки 1 кг сирене.
Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Научи повече за тях и възможностите да бъдат ограничавани.
Тези бисквитки за задължителни и необходими, за да можете да зареждате сайта безпроблемно и не могат да бъдат изключени. Основната им цел е запазването на информация за сесията, докато разглеждате продуктите или друга информация в магазина. Например – използваме „бисквитки“, за да съхраним продуктите, които сте добавили в количката. Без този тип технологии нашият онлайн магазин и услугата, която Ви предоставяме не би могла да оперира с пълните си възможности и функционалности.
Бисквитки за анализ и статистика - Тези „бисквитки“ ни помагат да анализираме използването на нашия онлайн магазин и да проследяваме ефективността на услугата и комуникацията й.
Този тип "бисквитки" се използват за функционалности на сайта, които не са строго необходими за неговата работа. Това може да са функции, като live чат или показване на последните разгледани продукти. Ако се откажете от тях, ще можете да продължите да използвате сайта, но с ограничена функционалност.
Маркетинговите "бисквитки" ни позволяват да пригодим маркетинга си към Вас и Вашите собствени интереси. Те се поставят чрез нашия сайт и позволяват да виждате реклами според вашите интереси и предпочитания.