<

КУЛТУРА ЗА ROBIOLA ЗА 10 ЛИТРА МЛЯКО

  • Марка: ENOLANDIA
  • Кат. номер: 13741
КУЛТУРА ЗА ''ROBIOLA'' ЗА 10 ЛИТРА МЛЯКО
 
СЪСТАВ: Lactococcus Latctis subsp Lactis, Lactococcus Lactis subsp Cremoris
 
Пастьоризирайте (по избор) пълномасленото мляко при 72 ° C за 15 секунди. Когато млякото спадне до температура от 38 ° C. добавете културата  за робиола и оставете да се разтвори за 5 минути в сместа  и след достигане на температурата на коагулация от 34 ° С, добавете сирището.
Изварата трябва да е готова след 18/20 минути. Нарежете тази извара с острие, така че да я разделите на филийки и след това на кубчета с дебелина 10 см, действайки много внимателно и оставете да почине за 10 минути. Извлича се малко суроватка и изварата се обработва  докато парчетата имат размера на орех. Тази извара се разбърква, без да се разчупва за около 5 минути, и се премества  внимателно във форми, като ги държим при температура 35 ° C.
Първото завъртане се извършва след 20 минути, като се поддържа изварата винаги топла. Второто завъртане се извършва след 50 минути. След няколко часа се извършва допълнително завъртане и сиренето се внася в клетката при температура 8 ° С.
с влажност в клетката 80%.
Сол в саламура 20% от NaCl за около 1 час за всеки 1 кг. сирене.

Подобни продукти