<

КУЛТУРА ЗА КОЗЕ СИРЕНЕ ЗА 20 ЛИТРА МЛЯКО

  • Марка: ENOLANDIA
  • Кат. номер: 13635
КУЛТУРА ЗА КОЗЕ СИРЕНЕ ЗА 20 ЛИТРА МЛЯКО
 
СЪСТАВ: Lactococcus Latctis subsp Lactis, Lactococcus Lactis subsp Cremoris, Lactocuccus lactis subsp. Lactis biovar diacetylactis, Leuconostoc mesenteroides, Leuconostoc pseudomesenteroides
 
Пастьоризирайте пълномасленото мляко при 72 ° С за 15 секунди. Когато млякото спадне до 44 ° C, добавете културата и оставете да се развие за 20 минути; разбърква се за няколко минути и след като се достигне температура на коагулация от 28 ° C, се добавя сирище.
Изварата трябва да е готова след 18/20 минути. Нарежете тази извара с острие, така че да я разделите на филийки и след това на кубчета с дебелина 10 см, действайки много внимателно и оставете да почине за 20 минути. Извлича се малко суроватка и изварата се обработва, докато парчетата станат с големината на орех. Тази извара се разбърква, без да се разбива за около 10 минути, и се премества внимателно във форми, като ги държим при температура 35 ° C.
Първото завъртане се извършва след 20 минути, като се поддържа изварата винаги топла. Второто завъртане се извършва след 50 минути. След няколко часа се извършва допълнително завъртане и сиренето се внася в клетката при температура 8 ° C с влажност в клетката 80%.
Сол в саламура 20% от NaCl за около 1 час за всеки 1 кг сирене.

Подобни продукти