<

КУЛТУРА ЗА -STRACCHINO ЗА 50 ЛИТРА МЛЯКО

  • Марка: ENOLANDIA
  • Кат. номер: 13782

КУЛТУРА ЗА ''STRACCHINO'' ЗА 50 ЛИТРА МЛЯКО

Пастьоризирайте пълномаслено мляко при 72 ° С.
Когато млякото спадне до 39 ° C, добавете културата и оставете да се развие за 20 минути. По желание можете да добавите фина и чиста сол (500 г на всеки 100 л мляко); разбърква се за няколко минути и след достигане на температурата на коагулация от 37 ° C се добавя сирището .
Изварата трябва да е готова след 18/20 минути. Нарежете тази извара с острие, така че да я разделите на филийки, а след това на кубчета, действайки много внимателно и да я оставите да почине за 20 минути. Тази извара се разбърква, без да се разбива за около 5 минути, и се премества внимателно в квадратни или правоъгълни форми, като ги държим при температура 35 ° C.
Първото завъртане се извършва след 10 минути, като поддържате Страчиното винаги топло. Второто завъртане се извършва след 45 минути. След няколко часа се извършва допълнително завъртане и след достигане на рН 5,40 сиренето се внася в клетката при температура 5 ° С с влажност 90%.
На следващия ден сиренето трябва да се обърне и след 6 дни зреене е готово.
По този начин се получава отлично Страчино.
Ако предпочитате осоляване в саламура, не добавяйте сол към млякото, а накиснете страчиното в 18% разтвор на NaCl за около 2 часа.

Подобни продукти