КУЛТУРА ЗА ''БРИ'' ЗА 50 ЛИТРА МЛЯКО
Пастьоризирайте млякото за 30 минути при 65 ° C и след това го оставете да се охлади до 38 ° C.
Добавете културата в пропорцията , посочена на плика, разбъркайте внимателно за около 5 минути; добавете телешкото сирище в препоръчителната доза. След около 18 минути се разбърква като се изчаква изварата да изсъхне (да изсъхне).
Формите се обръщат след около час 4/5 пъти, като се проверява Ph на всеки 30 минути.
Когато тази стойност достигне 5.40, те се поставят в клетката при температура 8/10 ° C, влажност 80%. Солят се на следващия ден в саламура с 20% сол (2 часа за всеки кг сирене) или се сушат. След три дни сиренето се увива, за да се подчертае образуването на бяла плесен.
Зреенето ще се извърши 15 дни след производството.