<

КУЛТУРА ЗА МОЦАРЕЛА ЗА 50 ЛИТРА МЛЯКО

  • Марка: ENOLANDIA
  • Кат. номер: 13786
16,00 лв.
КУЛТУРА ЗА МОЦАРЕЛА ЗА 50 ЛИТРА МЛЯКО
 
СЪСТАВ: Strepococcus Thermophilus
 
При температура 42 ° C. добавете сместа  за моцарела, разбъркайте и след като температурата достигне 38 ° C, добавете сирището.
Изварата трябва да е готова след 18/20 минути. Първо напречно изрязване. Измерете Ph. Изчакайте, докато достигне рН 5,80 и го нарежете на кубчета. Изчакайте, докато достигне рН 5,20 и внимателно нарежете на по -малки кубчета и го оставете да почине за 10 минути. След като се достигне рН 5,10, отстранете суроватката и поставете изварата върху повърхност, като я нарежете на ленти, които ги припокриват.
След това  се тества, като се вземе парче от нея и се потопи във вряща вода (90 ° С). Преди това сте добавили сол към тази вода (0,01 кг х 1 литър вода) .Когато пробата се разтегне като дъвка, тя е готово за обработка. Нарежете  на ивици и залейте  с вряла вода, като разбъркате добре. Добавете тази първа мътеница и добавете отново вряща вода, посолете пастата (4 супени лъжици сол на 5 кг) и покрийте пастата с нова вряла вода. Взема се парче от тази паста и се оформя моцарела.
Веднага след като бъде направен, той се утаява в студена течаща вода .
Моцарелата е готова след час престой.

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!