Калиев метабисулфит [пиросулфит] (PP) е широко използван при производството на вино за стабилизиране на смес и готови вина. Той предотвратява разпространението на бактерии, гъбички и диви дрожди. Стабилизира цвета и бистротата на виното. Може да се използва и за почистване на оборудване за вино и бира. За стабилизиране на смес: 1 g PP за 3-5 литра от продукта. Не предозирайте. Разтворете даденото количество в 50-100 мл вода. Добавете към плодовата смес. Стабилизиращо вино: 1 g PP за 10 L вино. Не предозирайте. Разтворете даденото количество в 50-100 мл вода. Добавете към виното и разбъркайте. Измиване: 10 g PP за 2 L вода. Разтваря се във вода. Използвайте за миене на съдове и почистване на всякакъв вид оборудване за вино и бира. Внимание! Съхранявайте на хладно и сухо място. Пазете го на място, недостъпно за деца! Използвайте на добре проветрени места. Състав: Калиев метабисулфит [пиросулфит] (E224) Продукт само за енология и производство на бира.