<

Винометър (захарометър)

  • Марка: BROWIN
  • Кат. номер: 405556
14,54 лв.

Характеристики на продукта: Основните елементи са: епруветка и поплавък с подходяща скала за измерване на плътността на течността в градуси на Balling (Blg). Това устройство е калибрирано при температура 20 - 21 ° C. Концентрацията на захар се измерва чрез директно отчитане. Обхват: 0 до 24 ° Blg (1 ° Blg е приблизително равно на 10 g захар в 1 L сок (смес). За да се улесни, диапазоните на препоръчителните концентрации на захар по време на различните етапи от приготвянето на вино се отличават с подходящи цветове: -Преди започване на ферментацията, концентрацията на захар не трябва да надвишава 22 ° Blg - розова област - веднага след добавяне на допълнителни дози захар по време на ферментацията, показанията на виномера не трябва да надвишават 16 ° Blg - жълта зона - отчитането в последния етап на ферментация за сухи и полусладки вина, трябва да бъде в диапазона - зелена площ Този уред също така позволява индиректно определяне на концентрацията на алкохол във виното чрез прости изчисления.

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!