Добра хранителна стойност - ръжената закваска със зърна гарантира висококачествени естествени съставки и успешни домашно приготвени печени продукти , които остават свежи по -дълго от тези, закупени в пекарните! Допълнителни зърна - съдържа ленено семе - считано за суперхрана, слънчогледови семена, конопени семена и тиквени семки, като всичко това увеличава привлекателността на домашния хляб и кифлички. Лесен за използване - готов за незабавна употреба. Използвате го лесно, за печене на хляб във фурна или в автоматизирана машина за печене на хляб. Достатъчно е да добавите мая, вода, сол и брашно! Вкусен вкус на домашен хляб - с този квас можете да приготвите домашен хляб и кифлички със зърна, имащи уникален леко сладък вкус, завладяващ леко печен аромат на малц, тъмна и мека трохичка и хрупкава златистокафява кора. Списък на чистите съставки - продуктът не съдържа консерванти или изкуствени добавки. Той е направен от естествени съставки. Голяма опаковка - 500 г ръжена закваска със зърна е достатъчна за печене на цели 8 хляба с тегло около 750 г всяка! Няма да имате проблеми да съхранявате кваса в кухненски шкаф, което ви позволява да се наслаждавате на домашно приготвени печени продукти още по -дълго! Пресен, вкусен и хрупкав хляб и кифли всеки ден, без да излизате от вкъщи? Ако използвате ръжена закваска със зърна - това е изключително просто. Печете своя хляб у дома и удивете приятелите и семейството си! Естественият състав на ръжената закваска със зърна осигурява здравословни печени продукти, които не съдържат изкуствени вещества и подобрители на вкуса. Хлябът, приготвен с ръжена закваска, има отличителен, леко кисел вкус, тъмна и мека трохичка и хрупкава златистокафява кора - и всичко това може да се постигне у дома само за няколко часа! Една единична опаковка е достатъчна за печене на цели 8 хляба, всеки с тегло около 750 г, и е много лесен за използване. Достатъчно е да добавите нужното количество квас към брашното, солта, водата и хлебната мая! Продуктът е предназначен за печене на хляб във фурна или в специална автоматична машина за печене на хляб. Печените продукти на базата на квас са богат източник на диетични фибри, благодарение на които те са включени в диетата на деца и възрастни хора. Липса на изкуствени и химични добавки, удължена свежест на направените печени продукти. Състав: разнообразни зърна 76% (смляно ленено семе, слънчогледово семе, неочистени конопени семена, тиквени семки), сушена ръжена закваска 24% (ръжена закваска, стартови култури за квас). Рецепта за печене на 750 г хляб с ръжена закваска със зърна: Съставки за хляба: 350 мл хладка вода (около 1,5 чаша), 10 г сол (1 супена лъжица), 350 г тип 500 - 750 пшенично брашно (около 2,3 чаши), 150 г ръжено брашно тип 720 (около 1,3 чаша), 8 g хлебна мая (2 супени лъжици), 63 г ръжена закваска със зърна (3,5 супени лъжици), 3 супени лъжици зехтин или рапично масло, 0,5 супени лъжици захар. Фурна: Омесете тестото от изброените съставки - трябва да получите еластична маса. Оставете тестото на топло място поне 1 час, за да удвои обема си и след това го преместете в глинена форма. Внимание: преди да се използва, формата изисква овлажняване с вода - това гарантира хрупкава коричка и влажна трохичка на хляба - както и намазване с мазнина и поръсване с брашно - за да се предотврати залепването на тестото по формата. Печете го във фурна за около 1 час, при температура 200 ° C. Автоматична машина за печене на хляб: Добавете съставките в реда, в който са изброени, в купата на автоматичната машина и задайте програмата BASIC, за да получите умерено кафява коричка. Хлябът ще бъде готов след около 3 часа. ЗАБЕЛЕЖКА! Не добавяйте брашно. Тестото трябва да е лепкаво. Забележка! Продуктът не включва мая - препоръчваме да закупите сушена хлебна мая в опаковки 2x16 g, 100 g или 500 g, като всички те са налични в нашата оферта!