<

Стъклен буркан за покълване и семена

  • Марка: BIOGROD
  • Кат. номер: 745747
18,46 лв.
Благодарение на специално проектирания капак с цедка, този иновативен буркан позволява отглеждането на кълнове в буркан, наклонен под ъгъл от около 15°. Прилаганият разтвор позволява правилно оттичане на водата и позволява оптимална циркулация на въздуха при отглеждане на кълнове. Ситото в капака може да се използва за източване на течности от други продукти (например: консервирани плодове и зеленчуци) или за отделяне на утайки или фини фракции.
 
Безопасна за употреба - лещовидната форма на ситото се напасва перфектно към ръба на буркана. Водата не се разлива върху капака и не е необходимо да използвате допълнително уплътнение, върху което нежеланите микроби са склонни да се натрупват.
Както за малки, така и за големи нужди - специално проектираният капак на кълновете може да се използва с всеки буркан или друг контейнер с външна резба от тип twist-off и с диаметър 82 мм. Благодарение на това вие сте този, който решавате за размера на отглеждането, като изберете по-малък или по-голям буркан.
Многофункционално – ситото може да се използва не само за правилно оттичане на водата в кълновете, но и за прецеждане на течности от други продукти или отделяне на утайки и фини фракции. Освен това работи отлично като устройство за приготвяне на чай.
Компактен и елегантен -  може да се използва у дома, на работа или на почивка. Винаги удобен, той ще засили добрите хранителни навици и ще представлява атрактивна кухненска декорация.
Лесен за използване, с включени семена - състои се само от два елемента. Предлага се с торбичка семена от репички за отглеждане на кълнове.
 
Конструкцията за усукване на капака е съвместима с всеки буркан или друг контейнер, който има външна резба с диаметър 82 мм.
 
В Browin иновативните решения никнат през цялата година! Вижте сами колко е просто и сами отглеждайте вкусни кълнове!
 
инструкции:
1) Изсипете семената на кълнове в буркана: в зависимост от вида на растението теглото на семената ще бъде различно. Например, пълен буркан или кълнове от репички могат да се получат чрез култивиране на около 6-8 g семена.
2) Завийте извиващия се капак върху буркана и след това напълнете буркана с вода и оставете семената да се накиснат за цял ден.
3) На следващия ден източете водата - не е необходимо да отвивате капака. Благодарение на лещовидната форма на ситото можете лесно да отстраните водата, като я източите в мивка. След това изплакнете семената в студена вода и поставете кълновете „с главата надолу“, за да може цялата влага да изтече. Изплакнете семената веднъж на ден, като след това винаги поставяйте кълновете на капака.
 
Кълновете ще бъдат готови за ядене след 5-7 дни.
 
 
 
Комплектът включва:
 
- буркан от 580 мл,
- капачка с цедка,
- семена за кълнове от репички.
Размери:  дълж. 11,1 см.
              шир.   10,5 см.
              вис.    13,1 см. 
              

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!