<

Пекла сол за наденица/суджуци с хвойна

  • Марка: BROWIN
  • Кат. номер: 410018
3,88 лв. 3,52 лв.
Незаменим при приготвяне на наденица/суджуци  у дома - селитрата със смес от билки и подправки е идеална за приготвяне на задушени и пушени колбаси,  с хвойна, у дома!
Ефективна опаковка - 50 г от сместа за втвърдяване ще ви позволи да приготвите 2 кг месо, така че не е нужно да се притеснявате, че ще ви свършат вкусните домашни колбаси, например, през празничния сезон!
Апетитен цвят, вкусен вкус и аромат - когато използвате солта за втвърдяване с хвойа , вашето месо ще запази апетитния си цвят. Съдържанието на подправки в сместа прави ястията ви изключително вкусни и ароматни, с отличителна черта - уникалният аромат на хвойна.
Домашните продукти са микробиологично стабилни - благодарение на процеса на втвърдяване, вашите ястия ще са не само вкусни и ароматни, но и защитени от развитието на микроорганизми, благодарение на което остават свежи по-дълго.
Бързо и лесно приготвяне -  просто смесете каймата със съдържанието на опаковката и малко количество вода, напълнете вашите наденици/суджуци и след това ги изсушете.
Пекла за наденица с хвойна - перфектна смес от селитра и висококачествени билки и подправки, която ще ви позволи бързо и лесно да приготвите задушени и пушени колбаси у дома! Благодарение на него ще приготвите уникална наденица с характерен аромат и вкус на хвойна. Втвърдяващата сол е подходяща за сухо втвърдяване. Опаковка от 50 г е достатъчна за приготвяне на 2 кг месо. Използвайки селитра с подправки, вашето месо ще запази апетитния си розов цвят и ще бъде ароматно и изключително вкусно! Благодарение на втвърдяването, вашите ястия ще бъдат и микробиологично стабилни, т.е. защитени от развитието на микроорганизми и по този начин ще останат свежи по-дълго.
Приготвянето на собствена наденица с хвойна никога не е било толкова лесно!
 
Състав: сол, подправки (15% хвойна, черен пипер, гранулиран чесън), бахар, калиев нитрат.
Нетно тегло: 50 гр
Съхранявайте на сухо място, в плътно затворен съд.
 
Рецепта за наденица с хвойна
Необходими са ви: 1,5 кг постно свинско месо (напр. плешка, врат), 0,5 кг тлъсто свинско (напр. бекон), 1 пакет сол с хвойна за  наденица, 50 мл вода, свински обвивки/черва.
 
Приготвяне: Сортирайте месото според съдържанието на мазнини. Смелете тлъстото месо през плочата за смилане с отвори диам. 2-4 мм, а постното месо през плочата за смилане с отвори диам. 8-12 мм. Омесете каймата, добавете 1 пакет сол с хвойна  и вода и разбъркайте добре. Втвърдяване на сухо за 24 часа при 5-8°C. Пригответе свинските обвивки половин час преди да напълните наденицата - изплакнете ги обилно и ги оставете в хладка вода (до 30°C). С помощта на пълнеж напълнете обвивките с плънката. Оставете колбаса да изсъхне на поставка за колбаси за прибл. 6 часа при стайна температура (за ускоряване на процеса, изсушете с хладен вентилатор). След изсушаване опушете наденицата за прибл. 3 часа при 50-60°C (до златисто кафяво). Използвайте дървесни стърготини от череша или слива за пушене. След това попарете наденицата във вода при 75°C за прибл. 15 минути (отрежете парче и се уверете, че продуктът е попарен), след което го оставете да изсъхне на поставка за колбаси - поне един ден. 

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!