<

Жива ръжена закваска - подходяща за хляб и кисела супа, 6 гр.

  • Марка: BROWIN
  • Кат. номер: 409445
8,32 лв.
​За кисела супа и хляб - ръженият стартер ви позволява да приготвите закваска, както за приготвяне на кисела супа, така и за печене на хляб.
Ваша собствена закваска за по-малко от седмица - с нашето ръжен стартер можете лесно да приготвите своя собствена закваска за сравнително кратко време.
Чист състав - продуктът не съдържа консерванти и изкуствени добавки, само естествени съставки.
Хляб без мая - с нашият продукт можете да приготвите закваска и да изпечете вкусен домашен хляб, пълен с хранителни стойности, без да добавяте мая за печене.
Отличен, домашен вкус - когато използвате закваската , вашият хляб ще има уникален вкус, възхитителен аромат, сочна трохи и хрупкава, червеникаво-кафява коричка, а киселата ви супа ще има уникален вкус и аромат.
Внимателен подбор на съставките - бактериите и дрождите, които съставляват закваската , са внимателно подбрани от специалисти, за да гарантират характерния аромат и вкус на закваската.
Живи бактериални култури - нашият стартер е изсушен чрез замразяване продукт, неговите бактерии и дрожди са живи и готови за размножаване.
Порция за цялото семейство - с нашето предястие можете да приготвите 2,5 литра кисела супа или 3 хляба.
Искате ли да направите своя собствена закваска, но всъщност не знаете как да го направите? Този продукт е точно за вас! Специалната предварителна смес ще направи приготвянето на домашно приготвена закваска наистина лесно. Нашето ръжено предястие ще ви бъде от полза, ако искате да сготвите кисела супа или да си приготвите собствено кисело тесто. Това ще ви даде характерен, правилно кисел вкус. Приготвянето на закваска никога не е било толкова лесно.
 
Рецепта за 2,5 литра кисела супа
Изсипете 2 г закваска  в буркан и добавете 0,5 л хладка вода. След 15 минути добавете 40 г (5 супени лъжици) пълнозърнесто ръжено брашно и разбъркайте. Покрийте буркана с капачка и го оставете на стайна температура за 6 дни, като разбърквате всеки ден. Внимание! Не затваряйте плътно буркана, защото процесите на ферментация отделят газове. След 6 дни сварете зеленчуков или зеленчуков и месен бульон, като използвате любимите си подправки. Добавете закваската към 2 л. бульон, овкусете със сол, майорана, черен пипер и чесън на вкус. Супата се поднася най-добре с пържен колбас и варено яйце.
 
Рецепта за ръжен хляб
Изсипете 6 г закваска в буркан и добавете 50 мл вода. След 15 минути добавете 50 г (6,5 супени лъжици) пълнозърнесто ръжено брашно и разбъркайте. Покрийте буркана с капачка и го оставете на стайна температура за 2 дни. След това време добавете 50 мл вода и 50 г (6,5 супени лъжици) пълнозърнесто ръжено брашно. Разбъркайте и оставете за още 24 часа. След това време сложете 100 г от закваската в съд и я смесете със 100 мл вода, 200 г ръжено брашно и 8 г сол. След омесване оставете тестото за прибл. 12 часа при стайна температура. След това оформете питка или сложете тестото в тава за печене. Печете хляба за прибл. 30 минути при 220°C. Към останалата закваска добавете 50 г (6,5 супени лъжици) пълнозърнесто ръжено брашно и 50 мл вода. Разбъркайте и оставете да се изпече друг хляб, за предпочитане за 1-2 дни. Ако не искате да печете хляб веднага, можете да поставите закваската в хладилника за не повече от седмица, след което да я доведете до стайна температура и да повторите процеса на захранване. Сместа от микроорганизми, съдържащи се в закваската, произвежда най-добрите аромати при максимум 3 процеса.
 
Състав: Lactobacillus plantarum, Lactobacillus sanfranciscensis, Lactobacillus brevis, Saccharomyces cerevisae, ръжено брашно, глюкоза

Подобни продукти