<

Жива пшенична закваска - за хляб и бял борш, 6гр

  • Марка: BROWIN
  • Кат. номер: 409446
8,32 лв.
​За борш и хляб - пшеничния стартер ви позволява да приготвите закваска, както за приготвяне на супа, така и за печене на хляб.
Ваша собствена закваска за по-малко от седмица - с нашата пшенична закваска можете лесно да приготвите своя собствена закваска за сравнително кратко време.
Чист състав - продуктът не съдържа консерванти и изкуствени добавки, само естествени съставки.
Хляб без мая - с нашата пшенична закваска можете да приготвите закваска и да изпечете вкусен домашен хляб, пълен с хранителни стойности, без да добавяте мая за печене.
Отличен, домашен вкус - когато използвате  пшеничната закваска, вашият хляб ще има неповторим вкус, възхитителен аромат, сочни трохи и хрупкава, червеникаво-кафява коричка, а вашият бял борш ще бъде ароматен и с мек вкус.
Внимателен подбор на съставките - бактериите и дрождите, които съставляват закваската , са внимателно подбрани от специалисти, за да гарантират характерния аромат и вкус на закваската.
Култури на живи бактерии - нашият пшеничен стартер е изсушен чрез замразяване продукт, неговите бактерии и дрожди са живи, готови да се размножават.
Порция за цялото семейство - с нашето пшенично предястие можете да приготвите 2,5 литра борш или 3 хляба.
Искате ли да направите своя собствена закваска, но всъщност не знаете как да го направите? Този продукт е точно за вас! Специалната предварителна смес ще направи приготвянето на домашно приготвена закваска наистина лесно. Нашата пшенична закваска  ще ви бъде полезна, ако искате да приготвите бял борш или искате да печете собствено тесто. Приготвянето на закваска никога не е било толкова лесно.
 
 
Рецепта за 2,5 литра бял борш
Изсипете 2 г закваска  в буркан и добавете 0,5 л хладка вода. След 15 минути добавете 40 г (4 супени лъжици) пълнозърнесто пшенично брашно и разбъркайте. Покрийте буркана с капачка и го оставете на стайна температура за 6 дни, като разбърквате всеки ден. Важно е бурканът да не се затваря плътно по време на отглеждането, тъй като в него протичат ферментационни процеси и се отделят газове. Сгответе зеленчуков или  месен бульон, като използвате любимите си подправки. Добавете закваската към 2 л. бульон, овкусете със сол, майорана, черен пипер и чесън на вкус. Супата се поднася най-добре с пържен колбас и варено яйце.
 
Рецепта за пшеничен хляб
Изсипете 6 г закваска в буркан и добавете 50 мл вода. След 15 минути добавете 50 г (5 супени лъжици) пълнозърнесто пшенично брашно и разбъркайте. Покрийте буркана с капачка и го оставете на стайна температура за 2 дни. След това време добавете 50 мл вода и 50 г (5 супени лъжици) пълнозърнесто пшенично брашно. Разбъркайте и оставете за още 24 часа. След това време 100 г от закваската се слага в съд и се смесва със 100 мл вода, 200 г пшенично брашно тип 720 и 8 г сол. След омесване оставете тестото за прибл. 12 часа при стайна температура. Печете хляба за прибл. 30 минути при 220°C. Добавете 50 г (6,5 супени лъжици) пълнозърнесто пшенично брашно и 50 мл вода към останалата закваска. Разбъркайте и оставете за друг  хляб, за предпочитане за 1-2 дни. Ако не искате да печете хляб веднага, можете да поставите закваската в хладилника за не повече от седмица, след което да я доведете до стайна температура и да повторите процеса на захранване. Сместа от микроорганизми, съдържащи се в закваската, произвежда най-добрите аромати при максимум 3 процеса.
 
Състав: Lactobacillus plantarum, Lactobacillus sanfranciscensis, Saccharomyces cerevisiae, ръжено брашно, глюкоза.

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!