<

Тава за покълване на семена + семена от репички

  • Марка: BIOGROD
  • Кат. номер: 745748
9,00 лв.
Грижиш ли се за здравето си? Искате ли да осигурите на тялото си основни витамини през цялата година? Отгледайте малко кълнове! Нашият "Sprouter" ще ви помогне да направите това.
 
 Източник на основни витамини – когато създавате собствено домашно отглеждане на кълнове, ви трябват само 5 дни, за да се насладите на вкуса на здрави растения, изобилстващи от ценни хранителни вещества. Кълновете съдържат повече витамини от съответните напълно пораснали растения.
Включени семена от репички - покълвачката   се продава в комплект с пакет семена за покълване на репички.
Може да ползвате  дребни семена, като грах, боб, кълнове от мунг, пшенична трева, репички, репички, горчив кресон, зеле, броколи и др.​
Безопасност – когато отглеждате собствените си кълнове, знаете какво ще консумирате . Покълвачката е  е изработена от безопасна, без мирис, издръжлива и нетоксична висококачествена пластмаса, одобрена за контакт с храна.
Обмислен дизайн – специално проектираният капак   кара вътрешността на кълновете да поддържа оптимална влажност, необходима за растежа на кълновете. Структурата на затворените кълнове позволява подреждането им, което ви позволява да спестите ценно място.
Грижете се за себе си и близките си – изберете здравословно решение! Този покълвач  е много популярен сред хората, които обичат да водят здравословен начин на живот. Ако обичате здравословна храна и цените екологични решения, този продукт е за вас! Кълновете съдържат много витамини, включително витамини А, В, С, Е и Н. Те също са в изобилие от минерали: калций, желязо, сяра, манган, калий, цинк и селен. Отглеждайте любимите си кълнове у дома и се насладете на вкуса им, независимо от времето на годината!
 
Тази малка, проста и естетически приятна покълвачка  се състои от три части (долен корпус, тава и капак) и ще пасне на всяка кухня - дори и на най-малката!
Опростеният му дизайн позволява лесно почистване и безпроблемно съхранение.
 
Прозрачният корпус осигурява неограничен достъп до светлина, докато площта за поникване (14 x 8 см) позволява ефективно отглеждане. 
Забележка! Докато кълновете се побират под капака, кълновете могат да се подреждат един върху друг - това се улеснява от специално профилирани долни тави и капаци. След отстраняване на капака кълновете трябва да се подредят един до друг.
 
Как да използвам:
 
1. Изберете кълновете, които искате да отглеждате и изсипете семената им в купа.
2. Изплакнете семената няколко пъти, за да премахнете „повредените“ (обикновено плуват във водата).
3. Оставете семената в купа с вода за около 6-8 часа или както е посочено на семената.
4. Преместете влажните семена върху тавата и ги разстелете по цялата й повърхност.
5. Поставете тавата със семена върху долната тава, като задържате малко количество вода (в зависимост от количеството и вида на семената).
6. Покрийте всичко с горната тава и се насладете на новото си отглеждане.
7. Не забравяйте да изплаквате кълновете средно два пъти на ден и да сменяте водата в долната тава от време на време (прясната вода ще ви позволи да запазите естествения свеж аромат на кълновете).
8. Кълновете ще са готови след около 5 дни

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!