<

Дървен чипс за опушване на пилешко - 70% ябълково дърво/30% круша, 450 г, кл. 08

  • Марка: BROWIN
  • Кат. номер: 780607
6,99 лв. 6,33 лв.
За опушване и печене на скара - тези дървесни стърготини ще бъдат отлични както за пушални на балкони, така и за двора, а можете да ги използвате и за печене на месо.
Перфектна смес за пилешко месо- специално подбраната смес от дървесни стърготини ще накара пуешко или патешко бутче , крила или гърди да придобият уникален вкус, аромат и цвят.
За генераторите на дим - универсалната страна на дървените стърготини ги прави подходящи за използване в генератори на дим, които позволяват, наред с други, студено пушене.
100% естествена круша и ябълково дърво - тези дървесни стърготини не съдържат импрегниращи агенти и консерванти и не съдържат прахови фракции. Те също са безопасни за здравето.
Гаранция за перфектно ястие - добре подбраният чипс е в основата на вкуса на пушените продукти.
 
 
Ключовият елемент на всеки процес на пушене е димът, получен от изгаряне на дърва (под формата на дървени стърготини) от широколистни дървета.
 
В зависимост от продукта, предназначен за пушене или скара, е необходимо да изберете правилния вид дървесни стърготини. Най-добри ефекти се постигат чрез използване на смеси от дървесен чипс.
Ако сте се чудили какъв тип дървесен чипс е най-подходящ за пушене или грил на пилешко месо, вече не е нужно. Подготвили сме за вас специално подбрана смес от дървесен чипс, която ще ви накара да опушвате , пуешко или патешко бутче, крила или гърди да придобият уникален вкус и аромат, както и красив златистожълт цвят. Дървените стърготини отделят оптимален обем дим (благодарение на правилно ниско съдържание на влага - под 11% ).
 
Тези дървесни стърготини са предназначени главно за пилешко месо, но ще бъдат подходящи и за приготвяне на друго крехко месо-филе.
Нашата оферта включва също дървесни стърготини за свинско, птиче месо и риба.
 
 
Как да използвам:
 
• Опушване: В зависимост от вида на пушилнята, с който разполагате, поставете дървените стърготини върху тава, предназначена за тази цел, или около  огнище или нагревател - никога не ги поставяйте директно върху източника на топлина, тъй като те веднага ще изгорят.
• Скара: подредете два сантиметра дебел слой дървесни стърготини около запалените въглища - не поставяйте чиповете директно върху въглищата, тъй като те веднага ще бъдат изгорени. Скарата трябва да се покрие веднага след подреждането на храната върху решетката. Време за скара - от 10 до 30 минути (в зависимост от вида и размера на месото).
• Опушване / скара с димогенератор: използвайте дървесния чипс в съответствие с ръководството, прикрепено към генератора.
 
 
Дозировка:
количеството на използваните дървесни стърготини зависи от това какъв ефект искате да постигнете и от вида и - особено - от размера на вашата пушачка, скара или генератор на дим.
 
Дървените стърготини трябва да се съхраняват на сухо и хладно място.
Опаковка: 450 g

Подобни продукти