<

Глинена теджера Римска, 4 л,

  • Марка: BROWIN
  • Кат. номер: 770608
67,00 лв. 59,00 лв.
Естествена глина - римското гърне е направено от правилно изпечена глина. Порестата повърхност прави възможно печенето  на пара. Храната, приготвена по този начин, е много здравословна.
За зеленчуци, месо, риба, хляб или сладкиш - това е универсален съд, в който можете да приготвяте ястия в една тенджера, месо, риба, както и да печете вкусен хляб с хрупкава коричка или ароматен кекс .
За дравословно хранене – печенето в този съд не изисква добавяне на мазнина, което е чудесен избор за всички хора, които спазват диетата.
Уникален вкус на храната - ястията, приготвени в римската тенджера, са сочни, ароматни, а добавените зеленчуци не губят цвета си.
Предлага се с капак - тенджерата се продава с капак. Печенето под капак гарантира запазването на витамините и микроелементите в приготвеното ястие.
Римската тенджера от 4 L е чудесен избор за хора, които се грижат за здравето си. Това е съд от естествена глина, в който можем да приготвим различни ястия, като се започне от печени зеленчуци или месо, деликатна риба, както и с хляб. Такава тенджера е подходяща за месни и вегетариански ястия, както и за ястия от различни кухни.
 
Благодарение на порите в глинената повърхност, съдът попива вода, която се отделя като пара при нагряване. Ястията, приготвени по този начин, запазват повечето от витамините си, изключително ароматни са и имат уникален вкус, който не може да се получи при готвене в обикновени съдове. Изпечените ястия са сочни, въпреки че се пекат без добавяне на мазнина.
 
Римската тенджера е лесна за използване и почистване, трябва само да запомните няколко съвета, които ще намерите по-долу.
 
Как да използвам:
 
- Преди всяка употреба тенджерата трябва да се накисва във вода за 10-15 минути. Тенджерата трябва да се накисне цяла, с капака. След това трябва да се постави в хладна фурна. За да получите хрупкаво ястие, махнете капака на тенджерата 10 минути преди края на печенето.
- Преди печене на хляб, намажете тенджерата с масло или кокосово масло и я поръсете с галета или брашно, за да улесните изваждането на изпечения хляб
- Не поставяйте тенджерата директно върху газова горелка или електронен плот.
- Глинената фурна не трябва да се подлага на резки температурни промени.
- Не изливайте студени течности в тенджерата, когато е гореща.
- Максималната препоръчителна температура на печене в глинената тенджера е 200°C.
- Тенджерата е предназначена за използване в газови и електрически фурни.
 
Измиване и почистване:
 
След използване на тенджерата е необходимо да я накиснете няколко пъти в топла вода и след това да я измиете с гъба или мека четка. Устойчивото замърсяване може да се отстрани с помощта на сода за хляб. От време на време си струва да кипнете тенджерата във вода с оцет, за да неутрализирате миризмите. Продуктът не може да се мие в съдомиялна машина.
След измиване тенджерата трябва да се остави да изсъхне напълно и след това да се съхранява отворена, най-добре на проветриво място.
 
Общ капацитет на капака на съда: 4 L

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!