Лизозимът е наименованието на силно стабилен катионен протеин, чието основно свойство е силен антибактериален ефект. Този ензим има инхибиращ ефект, наред с другото за бактериите Clostridium tyrobutyricum, отговорни за появата на така нареченото „късно издуване“ и образуването на неприятен вкус поради наличието на маслена киселина. Бактериите Clostridium tyrobutyricum, присъстващи в млечната ферментирал лактат, причинявайки дефект на "късно издухване" в сирена с високо pH като Ементалер, Гауда или Едамер и други. Дори ниската плътност на спорите на този анаероб в млякото, използвано за производство на сирене, може да причини това явление, ако условията на растеж са подходящи. Този дефект се характеризира с големи отвори и пукнатини, причинени от образуването на газови мехурчета и ненормалния вкус на сиренето с маслена киселина. Този дефект може да доведе до значителна загуба на продукта. Лизозимът, добавен към хранителни продукти, лизозимът е маркиран със символа E1105. Най-често се използва лизозим : - при производството на зряло сирене - при производството на продукти, подобни на сирене - в млечни напитки - ферментирали винени напитки - продукти от гроздово вино Дозировка: 2 мл (30 капки) на 10 литра мляко. Опаковка: 5 гр.
Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Научи повече за тях и възможностите да бъдат ограничавани.
Тези бисквитки за задължителни и необходими, за да можете да зареждате сайта безпроблемно и не могат да бъдат изключени. Основната им цел е запазването на информация за сесията, докато разглеждате продуктите или друга информация в магазина. Например – използваме „бисквитки“, за да съхраним продуктите, които сте добавили в количката. Без този тип технологии нашият онлайн магазин и услугата, която Ви предоставяме не би могла да оперира с пълните си възможности и функционалности.
Бисквитки за анализ и статистика - Тези „бисквитки“ ни помагат да анализираме използването на нашия онлайн магазин и да проследяваме ефективността на услугата и комуникацията й.
Този тип "бисквитки" се използват за функционалности на сайта, които не са строго необходими за неговата работа. Това може да са функции, като live чат или показване на последните разгледани продукти. Ако се откажете от тях, ще можете да продължите да използвате сайта, но с ограничена функционалност.
Маркетинговите "бисквитки" ни позволяват да пригодим маркетинга си към Вас и Вашите собствени интереси. Те се поставят чрез нашия сайт и позволяват да виждате реклами според вашите интереси и предпочитания.