<

Lysozyme/ Лизозим- 5 гр.

  • Марка: SEROWAR
  • Кат. номер: 285C-36951

Лизозимът е наименованието на силно стабилен катионен протеин, чието основно свойство е силен антибактериален ефект. Този ензим има инхибиращ ефект, наред с другото за бактериите Clostridium tyrobutyricum, отговорни за появата на така нареченото „късно издуване“ и образуването на неприятен вкус поради наличието на маслена киселина. Бактериите Clostridium tyrobutyricum, присъстващи в млечната ферментирал лактат, причинявайки дефект на "късно издухване" в сирена с високо pH като Ементалер, Гауда или Едамер и други. Дори ниската плътност на спорите на този анаероб в млякото, използвано за производство на сирене, може да причини това явление, ако условията на растеж са подходящи. Този дефект се характеризира с големи отвори и пукнатини, причинени от образуването на газови мехурчета и ненормалния вкус на сиренето с маслена киселина. Този дефект може да доведе до значителна загуба на продукта. Лизозимът, добавен към хранителни продукти, лизозимът е маркиран със символа E1105. Най-често се използва лизозим : - при производството на зряло сирене - при производството на продукти, подобни на сирене - в млечни напитки - ферментирали винени напитки - продукти от гроздово вино Дозировка: 2 мл (30 капки) на 10 литра мляко. Опаковка: 5 гр.

Подобни продукти