<

PC - PENICILLIUM CANDIDUM- Пеницилин за сирене- 10 гр. (за 100 л.)

  • Марка: SEROWAR
  • Кат. номер: 5904041702211
16,80 лв.

Концентрирана, лиофилизирана млечна стартерна култура за директна инокулация във ваната, характеризираща се с производство на вкус и плесен, идеална за пресни и меки сирена като камамбер. Стартер под формата на прах (лиофилизат). Опаковката на винт за 100 л. позволява многократно наливане на необходимата доза, затваряне и съхранение във фризера. Стартерната култура е устойчива на по-високи температури по време на транспортиране. Културата има ниска киселинна активност по време на първия етап на ферментация. Резултатът от използването на тази култура е образуването на бели плесени по тези повърхности, протеолизи и липолиза на сиренето и защита отново от замърсяващи плесени. Тази култура трябва да се използва заедно с друг подкиселяващ стартер - MST. Мезофилна култура, съставена от чист щам от: Penicillium candidum Дозировка: 10 г за 100 л мляко Вземете културата от фризера и използвайте дезинфекциращо средство, за да дезинфекцирате както горната страна на пакета, така и инструмента, използван за отвори го. Дезинфекцирайте и ръцете си. Директна инокулация: инокулирайте културата директно в млякото, без никакво предварително повторно активиране. Разклатете/разбъркайте няколко минути, за да разпределите културата равномерно. Инокулация със спрей: разтворете 10 g в 0,5 L вода, преварена и охладена до 20 °C (или пропорционално по-големи / по-малки количества). Подсушете повърхността на сиренето и напръскайте според рецептата, която използвате, за да направите сиренето. Опаковка от 10 гр. Характеристики: Оптимална температура за растеж: 28 - 32 °C

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!