Концентрирани, лиофилизирани бактерии , които се използват за приготвяне на сирена като сирене Limburger- Лимбург, Brick-Тухлено сирене, Munster-Мюнстер и др. Стартер под формата на прах (лиофилизат). Опаковката на винт за 100 л позволява многократно наливане на необходимата доза, затваряне и съхранение във фризера. Стартерната култура е устойчива на по-високи температури по време на транспортиране.Развива се бързо, осигурява добро узряване и дава вкус. Може да се добави към млякото в началото на процеса, както и да се използва при измиването (нуждае се от повторно хидратиране за 8-12 часа при леко солено измиване) по време на процеса на зреене за сирена с измита кора. Характерният жълт до оранжев цвят може да отнеме 15-20 дни, за да се развие. Състои се от чист щам от: Brevibacterium Linens Дозировка: 10 г за 100 л мляко