Концентрирана, лиофилизирана, млечна стартерна култура за директна инокулация във ваната, идеална за приготвяне на сирена от краве и козе мляко, Manchego, Quark, Edam. Мезофилна закваска под формата на прах (лиофилизат). Опаковката на винт за 100 л позволява многократно наливане на необходимата доза, затваряне и съхранение във фризера. Стартерната култура е устойчива на по-високи температури по време на транспортиране. Естествена мезофилна култура, съставена в низходящ ред от: Lactococcus lactis subsp. лактис Lactococcus lactis subsp. cremoris Дозировка: 10 г за 100 л мляко Характеристики: Оптимална температура за растеж: 30 - 35 °C Производство на газ: - Протеолитична активност: ++ Ферментираща активност: +++ Толерантност към солта (изразена като 50% инхибиране): 2% NaCl