<

Димогенератор с помпа и подвижна тръба

  • Марка: BROWIN
  • Кат. номер: 330123
252,00 лв.
Димогенераторът е спомагателно устройство при студено пушене и топло/горещо пушене, което може да се използва във всякакъв вид пушилня. Използването му гарантира отлично качество и ефективност на процеса. Лесният монтаж и демонтаж, както и интуитивната работа, превръщат процеса на опушване в чисто удоволствие.
 
​Позволява студено пушене - използването на генератор на дим позволява студено опушване, което се използва главно за приготвяне на риба, сирене или отлежало  месо.
Изработен от неръждаема стомана - материалът, от който е изработен димогенераторът, допринася за неговата значителна издръжливост и устойчивост на корозия, химически агенти, използвани за почистване на скари, и различни атмосферни условия.
Сваляща се тръба за пълнене - благодарение на нея ще можете да почистите уреда старателно.
Лесен монтаж и демонтаж - всички части на устройството са проектирани с изключително внимание и пасват идеално една на друга.
Вместима тръба - позволява поставяне на около 450 g дървесни стърготини от всякакъв вид дървесни стърготини (препоръчваме да използвате раздробените до 8-12 мм парчета, тъй като позволяват постигане на най-добър ефект на опушване). Такова количество дървесни стърготини е достатъчно за няколко опушвания, без да се налага да ги допълвате.
Комплектът е придружен или от черна помпа с мощност 4 W и ефективност 2x4,5 L/min или зелена помпа с мощност 3,8 W и ефективност 2x200 L/h, избрана на случаен принцип. Изборът не оказва влияние върху функционалността на димогенератора.
 
Съвет - кой метод на пушене да изберете?
 
Методи за пушене:
• студено пушене
• топло/горещо опушване
• опушване с печене (характерно за барбекю).
 
Студено опушване: Обикновено се извършва при температура до 25⁰C и отнема от няколко часа до 14 дни. Използваната плътност на дима зависи от нуждите. Този метод на опушване се използва главно за продукти, които се предполага, че се съхраняват дълго време или са отлежали, тъй като димът прониква дълбоко в продукта и го запазва бавно. Опушените по този метод продукти изсъхват равномерно. Освен това осигурява отлични резултати в случай на дългосрочно зреене.
 
Топло/горещо опушване: То се състои в използване на дим с температура над 25⁰C върху продукта. Тук можем да различим две приети горни температурни граници – опушването до около 45⁰C се нарича топло пушене, а до 60⁰C – горещо пушене. При горещо пушене продуктите вътре в пушилнята могат да бъдат изпечени чрез повишаване на температурата в камерата за опушване дори до 80-90⁰C.
 
Опушване с печене: В случай на печене препоръчваме да изключите димогенератора и да обработвате продуктите само с температура.
 
Независимо от вида на опушване, който сте избрали, не забравяйте, че това е крайният процес, а основата се състои в правилното приготвяне на продуктите за опушване и много добре изсушаването им преди това (или, като алтернатива, допълнителното им сушене в пушилната). Това е решаващ етап, който оказва положително влияние върху качеството на опушените продукти и предотвратява тяхното подкиселяване.
 
Забележка:
Не забравяйте да поставите фунията на генератора, захранваща дима към пушилната по такъв начин, че удълженият отвор на тази фуния да е насочен надолу. Прорезът в ограничителната плоча и издатината на тръбата за пълнене ще ви помогнат за това.
 
След всяко опушене генераторът трябва да се почиства, за да бъде напълно готов за следваща употреба. Ако генераторът не се почисти, това може да доведе до лошо изтичане на дима.
 
Комплектът включва:
- капак с дървена дръжка;
- тръба за пълнене от неръждаема стомана 304;
- 3,8 W електрическа помпа;
- дюза на генератора, състояща се от две части - димоотвод и въздушна тръба;
- Ø5/4 мм силиконов маркуч с дължина 210 мм;
- тройник за свързване на маркучи;
- Ø5/4 мм силиконов маркуч с дължина 820 мм;
- адаптер за свързване на маркучи
- Ø5/4 мм силиконов маркуч с дължина 100 мм;
- неръждаема шайба М8 - 4 бр.;
- Неръждаем болт М8х40 - 2 бр.;
- Гайка М8 неръждаема - 2 бр.
 
Размери:
Обща височина на цилиндъра с капак - 32см
височина на цилиндъра - 29,2 см
външен диаметър - 10,1см
дебелина на стената - 0,15см
 
Забележка!
Комплектът може да включва черна или зелена помпа (избрана на случаен принцип).
 
Въпреки някои малки разлики, помпите имат същата функция и не оказват влияние върху качеството на използване на комплекта.

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!