Концентрирана, лиофилизирана, млечна закваска за директна инокулация във вана, идеална за приготвяне на прясно сирене от краве и козе мляко, като напр. Краве сирене, Моцарела, Качота, Скаморца. Стартер под формата на прах (лиофилизат). Опаковката на винт позволява многократно наливане на необходимата доза, затваряне и съхранение в хладилник. Стартерната култура е устойчива на по-високи температури при транспортиране. Естествена термофилна култура, съставена от: Streptococcus salivarius subsp. термофилус Дозировка: 10 г за 100 л мляко Характеристики: Оптимална температура за растеж: 37 - 40 °C Производство на газ: - Протеолитична активност: ++ Ферментираща активност: +++ Толерантност към сол (изразена като 50% инхибиране): 2% NaCl