Концентрирана, лиофилизирана, млечна закваска за директна инокулация във вана, идеална за приготвяне на сирена от краве и козе мляко, като извара, заквасена сметана, крема сирене. Стартер под формата на прах (лиофилизат). Опаковката на винт позволява многократно наливане на необходимата доза, затваряне и съхранение в хладилник . Стартерната култура е устойчива на по-високи температури при транспортиране. Естествена мезофилно-термофилна култура, съставена в низходящ ред от: Lactococcus lactis subsp. lactis Lactococcus lactis subsp. креморис Lactococcus lactis subsp. lactis биовар diacetylactis Streptococcus salivarius subsp. термофилус Дозировка: 10 г за 100 л мляко Характеристики: Оптимална температура за растеж: 32 - 37 °C Производство на газ: ++ Протеолитична активност: ++ Ферментираща активност: +++ Толерантност към сол (изразена като 50% инхибиране): 2% NaCl