Концентрирана, лиофилизирана млечна закваска за директна инокулация във вана, характеризираща се с производство на вкус, идеална за приготвяне на пресни сирена като Grouvier, Emmental Eldamer. Културата има ниска киселинна активност през първия етап на ферментация. Тази култура трябва да се използва само в допълнение към друга култура - EM култура! Стартер под формата на прах (лиофилизат). Опаковката на винт позволява многократно наливане на необходимата доза, затваряне и съхранение в хладилник. Стартерната култура е устойчива на по-високи температури при транспортиране. Мезофилна култура, съставена от чист щам на: Propionibacterium freudenreichii subsp. shermanii Дозировка: 10 г за 100 л мляко Характеристики: Оптимална температура за растеж: 30 - 34 °C Максимална температура на нагряване: 37°C Производство на газ: ++++ Протеолитична активност: ++ Ферментираща активност: +++ Толерантност към сол (изразена като 50% инхибиране): 2% NaCl