<

Нитритна сол-1кг.

  • Марка: BROWIN
  • Кат. номер: 410023
3,99 лв.
Домашно приготвеното месо е изключително вкусно и обикновено изчезва от трапезата за миг. Когато създаваме нови рецепти и вкусови композиции, е необходимо да не забравяме да изберем правилния метод за съхранение на преработените месни продукти, тъй като именно той ни позволява да им се наслаждаваме по-дълго и да ги консумираме по безопасен за нашето здраве начин. Един от тези ефективни методи за консервиране е използването на нитритна сол. Какви са най-големите предимства от използването му?
 
Поддържа микробиологична безопасност - ще предпази вашите деликатеси от растежа на нежелани микроби, главно Clostridium botulinum - бактерии ботулинов токсин.
Извадете естествения цвят на месните продукти – ще предпазите продуктите си бързо и лесно от загуба на естествения си червено-розов цвят.
Както за сухо, така и за мокро сушене - можете сами да изберете най-удобния за вас метод за консервиране на месото.
Лесен за използване .
 
Какво е нитритна  сол? Това не е нищо друго освен смес от нейодирана изпарена кухненска сол и натриев нитрит. Солта за консервиране предпазва месото от загуба на естествения му червено-розов цвят, но преди всичко предпазва хранителните продукти от развитието на нежелани микроби, главно бактериите, които произвеждат ботулиновия токсин. Добавянето на антиоксидант намалява количеството остатъчни нитрити, ограничавайки ефективно образуването на нитрозамини. Ускорява превръщането на нитритите в азотен оксид, като по този начин подобрява цвета на месните продукти. Освен това е отличен стабилизиращ агент. Използването на сол за консервиране също ще ви позволи да обработите месото допълнително, напр. опушете, изсушете или оставете да зрее.
 
Как се използва при приготвяне на 1 кг месо
 
за Марина: изсипете 58-65 g нитритна  сол в 1 L студена вода. Добавете 4 г захар и по желание любимите си подправки. Месото да престои  в тази марината  за 7-14 дни в хладилник.
 
 
 
Сухо сушене на парчета месо: втрийте 18-25 г нитритна сол и по желание любимите си подправки в месото. Съхранявайте в хладилник за 3-7 дни (1 ден съхранение  на 1 см дебелина на месото).
 
Сухо сушене на месо за колбаси: добавете 13-17 г нитритна  сол и любимите си подправки към 1 кг мляно месо. Така приготвената смес се оставя в хладилник за 1 ден.
 
 
 
Състав: нейодирана сол, антислепващ агент: E536, натриев нитрит-0,6%, антиоксидант.

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!