<

Марината за бекон - микс от билки и подправки

  • Марка: BROWIN
  • Кат. номер: 410030
3,99 лв.
Внимателно подбрани билки и подправки - перфектна комбинация, която ще осигури на вашите ястия с бекон отличен вкус, аромат и вид. Качеството на съставките и лесният начин на употреба са значителни предимства на тази марината. Те ще бъдат оценени от всеки любител на домашните меса, особено изискано подправен бекон.
Продуктът не съдържа натриев глутамат, нитрит или захар.
 
 
 
Вкусен домашен бекон - перфектно подбрана комбинация от билки и подправки, които ще подчертаят вкуса и аромата на този месен деликатес.
За бекона , приготвен по различни начини - тази марината е предназначена за печен бекон, зреещ и др. Във всяка от тези форми  ще се овкуси перфектно.
Без захар, натриев глутамат и натриев нитрит – любимият ви бекон вече ще бъде не само вкусен, но и по-добър за вашето здраве.
Ефикасен продукт, готов за употреба - съдържанието на опаковката (35 гр. от сместа) е достатъчно за приготвянето на около 1 кг вкусна сланина.
Бързо и лесно – тази марината е предназначена за бързо и лесно нанасяне. Достатъчно е например да намажете бекона, предназначен за печене, с олио и да го поръсите с маринатата, за да подействат билките и подправките.
 
 
Рецепта за 1 кг печен бекон:
 
1 кг месо (най-добре на порции),
3 моркова,
3 броя пащърнак,
1 глава лук,
2 скилидки чесън,
2 чаши вода,
5 супени лъжици масло,
1 пак Марината за бекон, (по желание) дребни картофи за печене.
 
 
Начин на приготвяне: Месото се измива внимателно и се натриват в него 2 супени лъжици олио и марината за бекон. Оставете бекона за около 12 часа в хладилник, под капак. Около 30 минути преди печене извадете бекона от хладилника и пригответе зеленчуците. Обелете и нарежете зеленчуците: моркова, пащърнака и чесъна на филийки, а лука на лентички. Сложете месото и зеленчуците в тава или римска тенджера, добавете две супени лъжици олио и две чаши вода. Покрийте тавата или тенджерата и я сложете в топла фурна. Печете храната при температура 180°C за 1,5 часа (горен и долен нагревател, с вентилатор), след това намалете температурата до 150°C и продължете да печете още около 20 минути, но без капак. По време на печене внимавайте водата да не се изпари напълно. Точното време за печене зависи от дебелината на парчетата месо. Ако искате да добавите картофи, най-добре ги бланширайте в гореща вода за 10 минути и след първия час от печенето ги поставете в съда с бекона.
 
 
 
Рецепта за 1 кг пушен бекон:
 
1 кг месо (най-добре на порции),
3 моркова,
3 броя пащърнак,
1 глава лук,
2 скилидки чесън,
2 чаши вода,
5 супени лъжици масло,
1 пакет марината за бекон, (по желание) малки картофи за печене,
3 g калиева селитра.
 
 
Начин на приготвяне: Разтворете селитрата в малка чаша студена вода (около 40 мл) и с получения разтвор натрийте месото. Ако имате инжектор, направете инжекции в месото на няколко места, а с останалия разтвор намажете месото. След това поръсете месото с марината за бекон. След това е най-добре да оставите така приготвеното месо във вакуумиран плик за 2-3 дни. Ако нямате такава възможност, оставете  в захлупен съд за 4-6 дни. Не забравяйте да обръщате месото всеки ден. След това извадете бекона и го оставете да изсъхне на стайна температура на проветриво място. За да ускорите сушенето можете да използвате студен въздух от вентилатор. Сушенето може да отнеме няколко часа. Следващото състояние е опушването – провежда се при температура 50-60°C за около 3-4 часа и след това месото се попарва във вода с температура 80-85°C до достигане на вътрешна температура 70-72°C. месото.
 
 
 
Рецепта за 1 кг зреене:
 
1 кг месо (най-добре на порции),
3 моркова,
3 броя пащърнак,
1 глава лук,
2 скилидки чесън,
2 чаши вода,
5 супени лъжици масло,
1 пак Марината за бекон, (по желание) дребни картофи за печене.
3 g  селитра,
4 г захар,
0,2 g Бактериални култури за зреене на месо (1 g, 1/10 флакон),
около 10 г сол за около 50 мл студена вода.
 
 
Начин на приготвяне: Бекона се нарязва на парчета по 300 гр. всяко. Пригответе саламура марината Инжектирайте маринатата месото. Месото се поръсва с маринатата за бекон и се оставя (най-добре вакуумирано) за 7 дни. След това го извадете и го изсушете на стайна температура за около ден. Пушете го около 5 часа на студен дим, най-добре с чипс от черешово дърво. След това оставете бекона на стайна температура за още 2 дни. След като изсъхне добре се вакумира и се оставя поне 3 месеца да отлежи.
 
 
 
Състав: нейодирана сол, подправки (гранулиран чесън, пушен чушка на прах, черен пипер), майорана, антислепващ агент: Е 536.
 
На територията на опаковъчното предприятие се използват следните сенсибилизиращи продукти: горчица, целина, соя, сусам, глутен, ядки.
Нетно тегло: 35 гр

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!