Внимателно подбрани билки и подправки - перфектен микс, който ще осигури на вашето свинско месо отличен вкус, аромат и външен вид. Печено, на скара или задушено - правилно приготвеното и овкусено свинско месо винаги ще бъде вкусно и атрактивно ястие.
Вкусен домашен джолан - перфектно подбрана смес от билки и подправки, които ще подчертаят вкуса и аромата на всеки свински джолан.
Тази марината е предназначена за печено, скара или задушено свинско месо. Във всяка от тези форми това ястие ще бъде перфектно подправено.
Без захар, натриев глутамат и натриев нитрит – любимите ви свински джолани вече ще бъдат не само вкусни, но и по-добри за вашето здраве.
Ефикасен продукт, готов за употреба - съдържанието на опаковката (70 гр. смес) е достатъчно за приготвянето на около 2 кг вкусни джолани.
Бързо и лесно – тази марината е предназначена за бързо и лесно нанасяне. Достатъчно е да намажете месото с олио и да втриете маринатата, за да подействат билките и подправките.
Вкус от внимателно подбрани билки и подправки, благодарение на които приготвените джолани ще имат отличен вкус, аромат и вид. Тази марината ще се хареса на всеки любител на домашно приготвените меса, особено на изискано подправените, апетитни джолани задушаване – във всяка от тези форми ще бъде подправено точно както искате.
Избирайки нашата марината за джолани , вие избирате висококачествени съставки, смесени в идеални пропорции, както и по-здравословно меню. Сместа не съдържа захар, натриев глутамат или натриев нитрит.
Съдържанието на опаковката (70 гр.) е достатъчно за приготвянето на около 2 кг вкусни джолани.
Нетно тегло: 70 гр. - порция за 2 кг
Рецепта за 1,5-2 кг печено
съставки:
свински крака с кост и кожа (1,5-2 кг),
4 моркова,
3 броя магданоз,
3 скилидки чесън,
1 глава лук,
5 супени лъжици масло,
1 чаша вода,
1 портер бира - по желание,
1 пакет марината от свинско скакателно месо.
Приготвяне:
Измийте свинските крака и по желание леко ги обгорете, за да отстраните космите. Разрежете кожата на няколко места, по протежение на порцията. С 3 супени лъжици олио се намазват, напръскват се обилно с марината за джолани и се натриват. Месото се оставя за около 12 часа в хладилник, под капак. Извадете го от хладилника около 30 минути преди печене. При по големи парчета можете да ги инжектирате с маринатата на няколко места (разтворете половин чаена лъжичка сол в 50 мл студена вода). Подгответе зеленчуците – обелете ги, жулиенирайте моркова и пащърнака, нарежете лука на ивици, а чесъна на шайби. Сложете всичко в тава или римска тенджера, добавете две супени лъжици олио и чаша вода. Сложете зеленчуците отстрани и върху свинския джолан. Всичко се захлупва и се слага в хладка фурна (загрята до около 50°C). Препоръчваме да печете при температура от 200°C за 1 час (с включени горен и долен нагревател и с помощта на вентилатор). След това налейте бира под свинските джолани и продължете да печете още час, като намалите температурата до 170 °C. След това проверете дали месото пада от костите – ако е така, махнете капака и оставете месото още 30 минути да се изпече добре.
Съставки за марината: нейодирана сол, подправки (гранулиран чесън, черен пипер, кимион, бахар, пушен пипер на прах, лют червен пипер), майорана, антислепващ агент: Е 536.
Моля обърнете внимание!
Да се съхранява на сухо място, да не се излага на пряко въздействие на UV лъчи.
Продуктът може да съдържа следи от горчица, целина, соя, сусам, глутен и ядки.