Лесен за използване - можете да го използвате за бързо и лесно приготвяне на перфектна марината за приготвяне на шунка , например в шунковар , и по този начин да извлечете изтънчения му вкус.
Един продукт, много възможности за обработка - маринатата ще работи отлично за целите на доброто приготвяне на месо в, например, шунковар, но можете също да я използвате за пушене, сушене или печене (при температура под 150°C) на вашите любими домашни деликатеси .
Перфектно съставен бленд - съдържа много подправки като: черен пипер, бахар, индийско орехче, люта чушка, кимион, кориандър, синапено семе, лют червен пипер, сладък пипер, сушен лук и гранулиран чесън, както и майорана, чубрица . Тези естествени и здравословни съставки ще осигурят на домашните продукти перфектен вкус и уникален аромат.
Ефективна защита срещу вредни бактерии - благодарение на нашата марината за консервиране, вашите шунки и други меса не само ще запазят красивия си цвят, но и ще останат микробиологично стабилни.
Ефективна опаковка - 100 г консервирана сол и подрправки са достатъчни за приготвянето на до 1,1 кг шунка или друго месо в тенджера под налягане - месо, което можете да пушите, сушите или печете (при температура под 150°C).
Благодарение на най-новата ни марината за сушене, приготвянето на вкусни и здравословни меса в шунковар под , като например бутове с аромат на чесън и билки, е истинско удоволствие.
С готовата, изпитана пропорция ще приготвите бързо и лесно ароматна марината, обогатявайки вкуса на домашната шунка с билкови нотки. Благодарение на нашата консервираща сол вашите меса не само ще имат апетитен цвят, но и ще останат микробиологично стабилни. Опаковка от 100 г е достатъчна за приготвянето на до 1,1 кг шунка или друго месо в шунковар – месо, което можете да пушите, сушите или печете (при температура под 150°C).
Ако досега не сте приготвяли такива ястия в домашната си кухня – оставете се да се изкушите да опитате!
Приготвяне:
Залейте съдържанието на опаковката с 1 л вода. Оставете го да заври и го оставете да изстине. Поставете парче свинско филе или бут с тегло 1,1 кг в малък съд, така че месото да е напълно потопено в маринатата. За да ускорите процеса на сушене, шприцовайте месото с маринатата на няколко места (с около 60 - 80 мл марината). Съхранявайте в хладилник (4-8°C) за 5-7 дни, като обръщате месото през ден. След това извадете месото от маринатата и го поставете в тенджера за шунка - шунковар. Поставете термометъра в капака. Поставете съда в съд с вода, така че нивото на водата да е над месото. Температурата на водата не трябва да надвишава 90°C. Шунката не е готова, докато температурата вътре в него стане 68°C. След това извадете шунковара и оставете да изстине. След това се прибира в хладилник, най-добре за една нощ.
съставки:
нейодирана сол, подправки (черен пипер 4,3%, бахар, индийско орехче, лют червен пипер, кимион, кориандър, синапено семе, лют червен пипер, сладък червен пипер); антислепващ агент: Е 536, гранулиран чесън 4,4%, захар, билки 1,5% (риган, чубрица, ловец), сушен лук, калиев нитрат, натриев нитрит.
Продуктът може да съдържа следи от горчица, целина, соя, сусам, глутен и ядки.