ОПИСАНИЕ
Универсална форма Manchego за пресоване на сирене. Характерната му форма позволява производството на много видове сирена. Формата е завършена с прав ъгъл между стената и дъното, така че оформеното сирене има ъгъл от 90 градуса (без изкривяване, както при формите Gouda или Corimbo Liso). Формата е изработена от плътна пластмаса, заедно с подсилен капак за пресоване.
Капацитет, диаметър х височина
2,5 кг, 21х11 см.
Всички форми за сирене имат отвори за оттичане на суроватката.
Формите, предназначени за пресоване, поради конструкцията си имат по-малко отвори, което осигурява твърдост и здравина на формата при високо налягане.
Формата е с притискащ капак.
За измиване на формата препоръчваме специализирана течност за млечно оборудване и инструменти.