ОПИСАНИЕ
Калциевият хлорид (CaCl2) е сол, която се използва в производството на сирене за възстановяване на калциевия баланс на млякото. Използването на калциев хлорид за млечни продукти и производство на сирене, добавен към млякото, позволява стабилна и постоянна коагулация и дава по-твърда извара за по-лесно нарязване при производството на твърди и полутвърди сирена. Името на този продукт като хранителна добавка е: E509.
Нашият калциев хлорид е пречистен продукт, одобрен за консумация, предназначен стриктно за млекопроизводство. Има всички необходими сертификати и одобрения. 99% концентрация.
Дозировка:
Като цяло препоръчителната доза калциев хлорид е 100-200 g за 1000 литра мляко (това е 1-2 g за 10 литра мляко). Калциевият хлорид обикновено се добавя към млякото, преди да започне процеса на производство на сирене. Разтворете бавно калциевия хлорид в млякото
чрез разбъркване до пълно разтваряне, след което добавете бактерии и сирище.
Характеристики:
Външен вид: прахообразна форма
Цвят: бял
Мирис: без мирис.
Концентрация: 99%