ОПИСАНИЕ
Микробното сирище е ензим, произведен чрез ферментация на пречистена култура от вида Rhizomucor miehei, принадлежи към групата на коагулантите с микробен произход и се използва в производството на сирене като алтернатива на коагуланти от животински екстракт.
Нашето течно микробно сирище не съдържа генетично модифицирани организми.
Използването на продукта зависи от вида на използваната технология и крайния продукт, който искате да получите.
Този тип сирище има двоен ефект в процесите на производство на сирене:
1 - хидролиза на капа казеин, който коагулира млякото;
2 - протеолитична активност по време на зреене на сиренето.
Активност: 710 - 739 IMCU / ml
Следва приблизителна обща дозировка за използване на продукта на 100 литра мляко:
Сирищно кисело сирищно сирене: 300 - 900 IMCU (0,4 - 1,3 ml)
Съзряване на киселинен съсирек: 1000 - 1800 IMCU (1,4 - 2,6 ml)
Полутвърдо сирене: 2600 - 3300 IMCU (3,7 - 4,7 ml)
Полутвърдо стабилизирано сирене: 3600 - 5200 IMCU (5,1 - 7,4 ml)
Зряло пресовано сирене: 2900 - 5200 IMCU (4,1 - 7,4 ml)
Чедър и италиански полутвърди сирена: 5100 - 5900 IMCU (7,3 - 8,4 ml)
Съхранение:
Съхранявайте в оригиналната опаковка на хладно и сухо място, далеч от светлина.
При правилно съхранение срокът на годност на продукта е 18 месеца от датата на производство. Срокът на годност винаги е посочен върху опаковката.
Съхранение при 4°C до 8°C.
Опаковка от 100 мл.