<

DragON Jet 1 димогенератор с електрическа помпа

  • Марка: BROWIN
  • Кат. номер: 330143
232,00 лв.
Генератор на дим (димогенератор), съобразен с нуждите на ентусиастите на продуктите за домашно опушване, търсещи възможността за създаване на вкусно и ароматно месо, риба или сирене - приготвени без компромиси и по-здравословни,  без излишни химически добавки. Използването на димогенератор осигурява отлично качество и ефективност на процеса на опушване. С този иновативен генератор на дим, студеното и горещо/горещо пушене ще бъде ефективен и стилен начин за професионално опушване.
 
Генераторът може да се монтира както в голяма, така и в малка пушилня. Тестовете са проведени с камера за опушване с капацитет от 300L
 
 
 
Универсален димогенератор от неръждаема стомана, за всяка пушилня - този солиден и устойчив на атмосферни влияния димогенератор може да се монтира към стоманена, дървена или тухлена пушилня.
Иновативна дюза за генератор на дим - нейният дизайн с правилно изрязани краища, специална ъглова тръба и свързана помпа осигуряват перфектно, равномерно издухване на дим в камерата за опушване и висока ефективност с ниска консумация на дървесен чипс. Дюзата се вкарва в камерата за опушване под ъгъл, за да се увеличи потокът от дим и да се сведе до минимум натрупването на утайка, която запушва типичните тръби по време на нагряването на чипса. Помпата за впръскване на въздух е свързана чрез маркуч към ъгловата тръба, интегрирана с дюзата.
Опростен монтаж и демонтаж - използваните конструктивни решения позволяват бързо и лесно свързване на генератора с пушулнята и подготовката му за работа (и демонтаж). В същото време се осигурява правилната плътност на устройството по време на производството на дим.
Вместимо тяло (тръба) - позволява да поставите около 450 g дървесен чипс (калибър 8-12) в генератора. Това количество чипс позволява няколко часа пушене, без да е необходимо добавяне на още чипс.
Лесно почистване - генераторът на дим може лесно да се разглоби и почисти, без да се налага да развивате основата му от камерата за опушване без да използвате инструменти.
Ефективна електрическа помпа с регулируем въздушен поток, оптимизираща ефективността на изгаряне на чипса . Чрез поставяне на помпата върху специална монтажна основа, вибрациите, генерирани от помпата, се прехвърлят директно към горивната камера, подобрявайки отделянето на чипса в процеса на нагряване. Ефективността на помпата може да се регулира с копче, регулирайки количеството дим спрямо нуждите и обема на камерата за опушване.
 
 
Патент на Брауин.
 
Генераторът на дим е произведен в Полша.
 
Генераторът може да се монтира от двете страни на пушилнята, в зависимост от нуждите.
 
 
 
Генераторът на дим е оборудван с електрическа, зелена помпа с мощност 3,8 W и капацитет 2x200 L / h
 
Добре обмислен, патентован дизайн позволява комбинирането на малък размер на генератора с висока ефективност с ниска консумация на дървесен чипс и възможност за регулиране на количеството дим, произведен с помощта на помпа - според нуждите и капацитета на камерата за опушване. Димогенераторът е изработен от висококачествена неръждаема стомана, благодарение на което може да се използва за опушване при различни метеорологични условия. Корпусът (захранващ цилиндър) е затворен с дървен капак, който осигурява правилна циркулация на дима и предпазва чипса в процеса на нагряване - напр. срещу дъждовните капки. Дългият маркуч (4 m) може да бъде нарязан на дължини, необходими за свързване на помпата към дюзата на генератора за дим.
 
Пълното напълване на генератора ви позволява да подавате дим към камерата за пушене непрекъснато за около 3-4 часа, без да е необходимо да добавяте дървени стърготини/чипс. За генератора на дим могат да се използват чипсове с различни размери, но ние препоръчваме чипсове с финост 8-12 mm, което ще ви позволи да получите най-добрия ефект на дим в камерата за опушване.
 
 
 
Иновативната дюза на генератора за дим - е по-къса от тази на типичните модели и срязана от двете страни - от едната под ъгъл, който улеснява излизането на дима в камерата за опушване, а от другата под такъв ъгъл, който предпазва дюзата от запушване с дървени стърготини. Дюзата се вкарва в камерата за опушване под прав ъгъл, увеличавайки потока на дим от загрятите чипсове. Дюзата преминава само част от горивната камера на дървесен чипс, което позволява перфектно засмукване на дима и в същото време адекватно предпазва дюзата от запушване по време на нагряване на дървесния чипс.
 
Използването на ефективна помпа и поставянето й върху подходящо удължена основа на генератора за дим позволява прехвърлянето на вибрациите от помпата към тялото на зареждащата камера, подобрявайки отделянето на стърготините  в процеса на тяхното нагряване и повишавайки ефективността на опушване. Прецизната настройка на количеството генериран дим ви позволява да избегнете прекомерното подкисляване на продуктите.
Тръбата играе и конструктивна роля - тя влиза в разреза на основата, осигурявайки идеалното позициониране на дюзата спрямо камерата за опушване и корпуса на генератора.
 
Конструкцията на димогенератора позволява лесен и бърз монтаж и демонтаж, както и улеснява почистването. Устройството може лесно да се разглоби и почисти, без да се налага да развивате основата му от камерата за опушване и без да използвате инструменти. Достатъчно е да издърпате дюзата от корпуса на генератора, да завъртите тялото на зарядния контейнер и да го извадите от основата, с която е стабилно свързана посредством фиксатори и съвпадащи отвори в основата. Това решение осигурява адекватна стегнатост, като същевременно стабилизира тялото в основата.
 
Отворите, разположени в долната част на корпуса на генератора, позволяват лесно запалване на дървесния чипс и осигуряват адекватно снабдяване с кислород.
 
 
 
Офертата на Browin включва дървесен чипс, предназначен за даден вид продукт, който е идеален за опушване на месо, риба или сирене.
 
 
 
Преди да използвате генератора на дим, прочетете ръководството с инструкции, включено в комплекта. Инструкциите съдържат и указания как да използвате помпата.
 
 
 
Почистване: След всяко опушване почистете генератора, особено отвътре, така че да е напълно готов за следваща употреба и да осигури правилния поток на дим. Не използвайте остри инструменти, които могат да повредят компонентите на устройството.
 
 
 
Компоненти на комплекта:
 
дървен капак
цилиндър (захранващо тяло) на генератора за дим от неръждаема стомана 304
електрическа помпа 3,8 W
дюза за генератор на дим с ъглова тръба
основа за монтаж от неръждаема стомана
комплект за свързване (тройник, силиконови маркучи)
неръждаема шайба М8 - 4 бр.
винт неръждаема стомана M8x40 - 2 бр.(до дебелина на стената 3см, при по-голяма дебелина е необходимо да изберете подходящи винтове)
неръждаема гайка М8 - 2 бр.
ръководство за употреба
опаковане от дървен чипс за опушване
 
Размери на генератора за дим в сгънато състояние:
 
височина: 334 мм
ширина: 152 мм
дължина: 313 мм
 
 
Съвет - кой метод на опушване да избера?
 
Методи за пушене:
 
студено пушене
горещо/топло пушене
опушване с печене (характерно за BBQ)
 
 
Студено опушване: Обикновено се извършва при температура до 25⁰C и продължава от няколко часа до 14 дни. В зависимост от нуждите се използва подходяща плътност на дима. Обикновено скоростта на потока му трябва да бъде в диапазона 6-15 m/min. Този метод на опушване се използва предимно за продукти, които се съхраняват или отлежават дълго време, тъй като димът прониква дълбоко в продукта и го консервира бавно. Пушените меса, подложени на този метод на обработка, изсъхват равномерно. Студеното опушване също дава отличен ефект за дългосрочно зреене.
 
 
 
Горещо опушване: Това е въздействието на дима над 25⁰C върху продукта. Тук можем да говорим за две горни температурни граници: опушването до приблизително 45⁰C се нарича топло опушване, а до 60⁰C се нарича горещо опушване. В случай на горещо пушене, продуктите могат да се пекат в самата камера за опупване, като се повиши температурата в камерата  до 80-90⁰C.
 
 
 
Опушване с печене: В случай на запичане генераторът на дим може да бъде изключен и продуктът може да се третира само с температура.
 
 
 
Независимо какъв вид опушване изберете, не забравяйте, че това е крайният процес, а основата е правилната подготовка на продуктите за опушване и тяхното много добро изсушаване преди опушване (или сушене в пушилня). Това е ключов етап, който влияе положително върху качеството на пушените меса и предотвратява тяхното подкисляване.

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!