<

Дървесен чипс за опушване/грил, 70% елша + 30% бук, 450 гр. клас 2

  • Марка: BROWIN
  • Кат. номер: 780843
5,65 лв.
Дървен чипс от елша и бук за опушване - предназначен за използване в процеса на опушване и печене на свинско месо. Благодарение на тези дървесни стърготини продуктите от свинско ще получат подходящ и желан аромат и вкус, както и атрактивен златистокафяв цвят.
 
 
 
100% естествена елша и бук, произхождащи от чисти екологични райони. Дървеният чипс е без импрегниращи агенти и консерванти и не съдържа прахови фракции.
Те позволяват постигане на професионални ефекти в процеса на опушване и печене.
Осигуряват отличен аромат, вкус и външен вид на приготвеното птиче, телешко, свинско, агнешко, еленско и риба.
Характеризира се с оптимално водно съдържание - под 11%.
Безопасен, чист, внимателно приготвен - висококачествен продукт, който ще отговори на очакванията и на най-претенциозните любители на опушени продукти и ястия на скара.
 
 
Дървесни стърготини клас 2 (фина фракция) - с оглед на раздробеността им могат да се използват успешно в димогенератори с автоматичен, шнеков захранващ механизъм.
 
Количеството дървесни стърготини в една опаковка (450 гр.) е достатъчно за няколко часа опушване (в зависимост от използваното оборудване) - вече няма нужда да се притеснявате, че ще останете без дървесни стърготини, когато приготвяте любимата си храна.
 
 
 
Естествен, висококачествен дървен чипс, комбиниращ дървесина от елша и бук в подходящо подбрани пропорции, перфектен за опушване и печене на свински порции. При правилно дозиране и изгаряне на стърготини процесът на приготвяне на храната ще бъде извършен професионално и готовите ястия ще придобият подходящ аромат, вкус и вид. Предимствата на тези дървени стърготини ще бъдат оценени от всеки ентусиаст на вкусни пушени продукти и ястия на скара - те могат да се използват както в малки, така и в големи пушилни, също и когато се използват заедно с димогенератор. Оптималното водно съдържание осигурява лесно запалване на дървесен чипс и ефективно отделяне на дим.
 
 
Как да използвам:
 
Печене на скара: Подредете слой дървесни стърготини с дебелина два сантиметра около запалените въглища - не поставяйте стърготини директно върху въглищата, тъй като ще изгорят веднага. За да използвате дървесните стърготини възможно най-ефективно, можете да ги навлажните малко с вода, което ще доведе до отделяне на повече дим. Покрийте скарата директно след като подредите храната върху решетката. Време за печене - от 10 до 30 минути (в зависимост от вида и размера на месото).
 
 
 
Опушване: В зависимост от типа пушилната, с която разполагате, поставете дървесните стърготини в генератора за дим или в самата пушилня - на място, предназначено за това, или алтернативно в огнището, около нажеженото дърво.
 
 
 
Тези дървени стърготини са идеални за използване в генератор на дим. Използването на такъв димогенератор гарантира получаване на най-професионалните ефекти - продукти с перфектен вкус, аромат и цвят.
 
 
 
Моля, обърнете внимание: Пушилнята  и грилът трябва да се използват само от възрастни, при спазване на принципите за пожарна безопасност и след запознаване с ръководството за потребителя на дадено устройство и препоръките за използване на дървения чипс. Когато запалвате дървения чипс и го допълвате, докато грилът, пушилката или генераторът на дим работят, бъдете внимателни, за да избегнете предполагаеми изгаряния. Уверете се, че децата и домашните любимци нямат достъп до горещи устройства.
 
 
 
Дървеният чипс трябва да се съхранява на сухо и хладно място.
 
Една опаковка съдържа 450 гр. дървесен чипс.

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!