<

Нитритна сол 720 гр.

  • Марка: BROWIN
  • Кат. номер: 410024
6,05 лв.
Домашно приготвеното месо е изключително вкусно и обикновено изчезва от трапезата за миг. Когато създаваме нови рецепти и вкусови композиции, е необходимо да не забравяме да изберем правилния метод за съхранение на преработените месни продукти, тъй като именно той ни позволява да им се наслаждаваме по-дълго и да ги консумираме по безопасен за нашето здраве начин. Един от тези ефективни методи за консервиране е използването на нитритна  сол. 
Кои са най-големите предимства от използването му.
 
Поддържа микробиологична безопасност - ще предпази вашите деликатеси от растежа на нежелани микроби, главно Clostridium botulinum - бактерии ботулинов токсин.
Извадете естествения цвят на месните продукти – ще предпазите продуктите си бързо и лесно от загуба на естествения си червено-розов цвят.
Както за сухо, така и за мокро сушене - можете сами да изберете най-удобния за вас метод за консервиране на месото.
Безопасен за здравето - продуктът отговаря на всички стандарти за безопасност.
 
 
Какво е нитритна  сол? Това не е нищо друго освен смес от нейодирана изпарена кухненска сол и натриев нитрит (0,6%). Солта за консервиране предпазва месото от загуба на естествения му червено-розов цвят, но преди всичко предпазва хранителните продукти от развитието на нежелани микроби, главно бактериите, които произвеждат ботулиновия токсин. Ускорява превръщането на нитритите в азотен оксид, като по този начин подобрява цвета на месните продукти. Освен това е отличен стабилизиращ агент. Използването на сол за консервиране също ще ви позволи да обработите месото допълнително, напр. опушете, изсушете или отлежайте.
 
 
 
Как се използва при приготвяне на 1 кг месо
 
Мокро втвърдяване: изсипете 58-65 g нитритна  сол в 1 L студена вода. Добавете 4 г захар и по желание любимите си подправки. Месото оставаме в създадената марината  за 7-14 дни в хладилник.
 
Сухо сушене на парчета месо: втрийте 18-25 гнитритна сол и по желание любимите си подправки в месото. Съхранявайте в хладилник за 3-7 дни (1 ден втвърдяване на 1 см дебелина на месото).
 
Сухо сушене на месо за колбаси: добавете 13-17 г нитритна  сол и любимите си подправки към 1 кг мляно месо. Така приготвената смес се оставя в хладилник за 1 ден.
 
 
 
Състав: нейодирана сол, антислепващ агент: E536, натриев нитрит-0,6%.

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!