Агар, наречен агар-агар Това е естествен сгъстител от растителен произход. Получава се от морски водорасли - келп. Агарът е без мирис и вкус, съдържа много манган, магнезий, желязо, калций, натрий и цинк. Желира няколко пъти по-силно от желатина. Съдържа се в сладоледа и киселото мляко под опасно звучащото име Е-406. Използва се във веганската кухня вместо желатин. Сила на желиране: 900 g/cm2 *Продуктът Агар е продукт, класифициран като агар 900, желиращата сила като гарантиран параметър е в диапазона 900-1000 g/cm2 Агарът е една от основните съставки в молекулярната кухня Агарът се разтваря при температури над 80 градуса по Целзий и се втвърдява при 32-39 градуса. Не е необходимо да го слагате в хладилника, защото няма да се разтопи на стайна температура. Най-добре е да добавите агар около точката на кипене на водата, за да осигурите пълно разтваряне. Желирането се получава, когато течността се охлади. Загряването и охлаждането на течността може да се повтаря многократно без никакви последствия за използваните продукти. В молекулярната гастрономия се използва за приготвяне на спагети, желета, паста и др. Използване на агар: Как да си направим желе с агар? За получаване на средна твърдост на гела се използва следната пропорция: 1 плоска чаена лъжичка агар на 1 чаша течност. Разтворете агара в гореща вода и го оставете да заври. Гответе няколко минути. Как да си направим сладко с агар? За сгъстяване на сладкото се използва следната пропорция: 1 плоска чаена лъжичка агар на 1 кг плодове. Разтворете агара в гореща вода и го добавете към врящото сладко. Вари се няколко минути и се налива в буркани. Страна на произход: Испания
Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Научи повече за тях и възможностите да бъдат ограничавани.
Тези бисквитки за задължителни и необходими, за да можете да зареждате сайта безпроблемно и не могат да бъдат изключени. Основната им цел е запазването на информация за сесията, докато разглеждате продуктите или друга информация в магазина. Например – използваме „бисквитки“, за да съхраним продуктите, които сте добавили в количката. Без този тип технологии нашият онлайн магазин и услугата, която Ви предоставяме не би могла да оперира с пълните си възможности и функционалности.
Бисквитки за анализ и статистика - Тези „бисквитки“ ни помагат да анализираме използването на нашия онлайн магазин и да проследяваме ефективността на услугата и комуникацията й.
Този тип "бисквитки" се използват за функционалности на сайта, които не са строго необходими за неговата работа. Това може да са функции, като live чат или показване на последните разгледани продукти. Ако се откажете от тях, ще можете да продължите да използвате сайта, но с ограничена функционалност.
Маркетинговите "бисквитки" ни позволяват да пригодим маркетинга си към Вас и Вашите собствени интереси. Те се поставят чрез нашия сайт и позволяват да виждате реклами според вашите интереси и предпочитания.