<

Агар 100 гр.

  • Марка: AGNEX
  • Кат. номер: AG6
11,97 лв.

Агар, наречен агар-агар Това е естествен сгъстител от растителен произход. Получава се от морски водорасли - келп. Агарът е без мирис и вкус, съдържа много манган, магнезий, желязо, калций, натрий и цинк. Желира няколко пъти по-силно от желатина. Съдържа се в сладоледа и киселото мляко под опасно звучащото име Е-406. Използва се във веганската кухня вместо желатин. Сила на желиране: 900 g/cm2 *Продуктът Агар е продукт, класифициран като агар 900, желиращата сила като гарантиран параметър е в диапазона 900-1000 g/cm2 Агарът е една от основните съставки в молекулярната кухня Агарът се разтваря при температури над 80 градуса по Целзий и се втвърдява при 32-39 градуса. Не е необходимо да го слагате в хладилника, защото няма да се разтопи на стайна температура. Най-добре е да добавите агар около точката на кипене на водата, за да осигурите пълно разтваряне. Желирането се получава, когато течността се охлади. Загряването и охлаждането на течността може да се повтаря многократно без никакви последствия за използваните продукти. В молекулярната гастрономия се използва за приготвяне на спагети, желета, паста и др. Използване на агар: Как да си направим желе с агар? За получаване на средна твърдост на гела се използва следната пропорция: 1 плоска чаена лъжичка агар на 1 чаша течност. Разтворете агара в гореща вода и го оставете да заври. Гответе няколко минути. Как да си направим сладко с агар? За сгъстяване на сладкото се използва следната пропорция: 1 плоска чаена лъжичка агар на 1 кг плодове. Разтворете агара в гореща вода и го добавете към врящото сладко. Вари се няколко минути и се налива в буркани. Страна на произход: Испания

Подобни продукти

Ревюта

( )

Оценете

Агар 100 гр.

Вашата оценка
Име:
Заглавие на ревюто:
Мнение:

Грешка при изпращане на оценката.

Все още няма ревюта за този продукт
Добави Ревю

Вашето ревю беше изпратено успешно!

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!