Натриевият алгинат (E401) е напълно естествено вещество, получено от кафяви водорасли. Това вещество е безцветно и без вкус. Неговите задачи включват придаване на подходяща плътност и здравина на ястията. Натриевият алгинат се използва като сгъстител, желиращ агент или стабилизатор за продукти, включително: сосове, сиропи, плодови напитки, конфитюри, желета, бонбони, майонеза. Свързва добре водата и лесно набъбва. Натриев алгинат в молекулярната кухня Използват се желиращите му свойства. Когато го добавите към студена вода, той ще се подсири почти колкото желатина. За пелетиране се използва алгинат, комбиниран с калциев хлорид, който прави структурата на гела по-здрава и твърда. Тази реакция се използва за създаване на хайвер или равиоли.
Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Научи повече за тях и възможностите да бъдат ограничавани.
Тези бисквитки за задължителни и необходими, за да можете да зареждате сайта безпроблемно и не могат да бъдат изключени. Основната им цел е запазването на информация за сесията, докато разглеждате продуктите или друга информация в магазина. Например – използваме „бисквитки“, за да съхраним продуктите, които сте добавили в количката. Без този тип технологии нашият онлайн магазин и услугата, която Ви предоставяме не би могла да оперира с пълните си възможности и функционалности.
Бисквитки за анализ и статистика - Тези „бисквитки“ ни помагат да анализираме използването на нашия онлайн магазин и да проследяваме ефективността на услугата и комуникацията й.
Този тип "бисквитки" се използват за функционалности на сайта, които не са строго необходими за неговата работа. Това може да са функции, като live чат или показване на последните разгледани продукти. Ако се откажете от тях, ще можете да продължите да използвате сайта, но с ограничена функционалност.
Маркетинговите "бисквитки" ни позволяват да пригодим маркетинга си към Вас и Вашите собствени интереси. Те се поставят чрез нашия сайт и позволяват да виждате реклами според вашите интереси и предпочитания.