<
ПОДПРАВКИ

ПОДПРАВКИ

виж продукти

Калциев хлорид 1 кг.

  • Марка: AGNEX
  • Кат. номер: AG82
16,00 лв.

Калциев хлорид - универсално приложение в хранително-вкусовата промишленост и извън нея Калциевият хлорид E509 (CaCl 2) е химическо съединение, което играе важна роля в много области, включително хранително-вкусовата промишленост, медицината и като пътна сол. Неговите свойства допринасят за осигуряване на подходящи нива на калций в организма, като по този начин елиминират проблемите, свързани с дефицита на този елемент. Дефицитът на калций може да доведе до различни здравословни проблеми, като контрактилитет на набраздените мускули и сърдечни гликозиди. Калциевият хлорид е предавател на вътреклетъчна информация, което позволява правилното функциониране на нервната проводимост и кръвоносните съдове. Калциевият хлорид се използва широко в хранително-вкусовата промишленост. Добавя се към млечни продукти като сирене и кисело мляко, за да ги предпази от разваляне чрез инхибиране на растежа на микроорганизми. Добавянето на калциев хлорид също позволява храната да поддържа по-добре формата и структурата си, например при кашкавала. Въпреки това, моля, не забравяйте, че употребата на калциев хлорид може да бъде свързана с някои странични ефекти. Дългосрочната консумация или прекомерната доза може да доведе до зачервяване на кожата, възпалено гърло или други алергични реакции. Затова винаги следвайте препоръките за дозиране и се консултирайте с Вашия лекар или диетолог. Освен в хранително-вкусовата промишленост, калциевият хлорид се използва в различни други области. Използва се и в химически синтези, където действа като катализатор или реакционен субстрат. През зимата калциевият хлорид обикновено се използва като пътна сол. Ефективно средство за борба със заледяване и предотвратяване образуването на лед по пътните настилки. Работи бързо и ефективно, като осигурява безопасност при шофиране в трудни метеорологични условия. За да обобщим, калциевият хлорид е химическо съединение с много приложения, както в кухнята, така и в други области. Неговите разтвори се използват в хранително-вкусовата промишленост, осигурявайки защита срещу разваляне на продуктите и подобрявайки техните структурни свойства. Калциевият хлорид също играе важна роля в нервната проводимост, изсушаването на газове и химическия синтез. Не забравяйте обаче, че употребата му изисква повишено внимание поради възможни странични ефекти. Винаги трябва да се консултирате с професионалист, преди да започнете каквато и да е терапия или да използвате химикали. Технологична функция: регулатор на киселинността, стабилизатор, носител, емулгираща сол, свързващо вещество. Калциевият хлорид е отличен източник на калциеви йони. Използва се за пречистване на водата и регулиране на нейната твърдост при варене на бира. Най-често се използва за производство на сирена и млечни продукти. Втвърдява текстурата на плодовете и зеленчуците в консерви. Използва се и в хлебопекарната и сладкарската промишленост. Калциев хлорид, използван в молекулярната гастрономия за приготвяне на хайвер (пелетиране). Хранителен дихидрат 77% концентрация .

2 грама на всеки 10 л. мляко

Страна на произход: Швеция/Финландия Биография за придобиване на знания: https://www.mp.pl/pacjent/leki/subst.html?id=3632 https://pl.wikipedia.org/wiki/Mi%C4%99sie%C5%84_poprzeczni_pr%C4%85%C5%BCkowany

Подобни продукти

Ревюта

( )

Оценете

Калциев хлорид 1 кг.

Вашата оценка
Име:
Заглавие на ревюто:
Мнение:

Грешка при изпращане на оценката.

Все още няма ревюта за този продукт
Добави Ревю

Вашето ревю беше изпратено успешно!

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!