Брашно от елда - хранителни стойности, приложения и ползи за здравето Брашното от елда е универсален хранителен продукт, който става все по-популярен сред хората, търсещи здравословни алтернативи на традиционните брашна. Изработено от смлени зърна от елда, брашното от елда предлага много ползи за здравето и се вписва перфектно в различни диетични стилове, включително диета без глутен. Брашното от елда се получава чрез смилане на пречистени цели зърна от елда. Пълнозърнестото брашно от елда е един от най-здравословните видове брашна, налични на пазара. Основата му е пълнозърнеста елда, която е богата на хранителни вещества, включително протеини, фибри, витамини от група В и минерали като желязо, магнезий, цинк и манган. Брашното от елда е отличен източник на антиоксиданти, особено на витамин Е, който поддържа здравето и укрепва стените на кръвоносните съдове. Едно от основните предимства на брашното от елда е ниският му гликемичен индекс, което означава, че при консумация не предизвиква рязко повишаване на нивата на кръвната захар. Ето защо брашното от елда е идеално за хора с непоносимост към глутен, както и за тези, които искат да поддържат правилни нива на кръвната захар. Брашното от елда също е богат източник на фибри, които влияят върху здравето на храносмилателната система и регулират чревната функция. Използването на брашно от елда в кулинарията е изключително разнообразно. Може да се използва като съставка в различни рецепти за хляб, кексове, пайове и палачинки. Брашното от елда се съчетава перфектно с други брашна, като пшенично брашно, за създаване на по-здравословни и по-устойчиви версии на традиционните рецепти. Брашното от елда се произвежда в хранително-вкусовата промишленост от висококачествени зърна от елда, които са внимателно смлени за получаване на оптимално качество и консистенция. Производственият процес запазва хранителната стойност на зърната, което прави брашното от елда източник на хранителни вещества, които имат благоприятен ефект върху нашето здраве. В обобщение, брашното от елда е ценен продукт, който предлага много ползи за здравето. Използването му в безглутенова диета и като съставка във ферментирало тесто допринася за здравословния начин на живот. Благодарение на своите хранителни стойности, нисък гликемичен индекс и съдържание на витамин В, брашното от елда може да бъде важен елемент от ежедневната диета, като поддържа здравето и предотвратява сърдечно-съдовите заболявания. Състав: елда 100% Страна на произход: Полша Информация за страдащите от алергии: продуктът може да съдържа глутен, горчица, ядки, целина и сусам. внимание! Бихме искали да Ви информираме, че предлаганото от нас брашно от елда не съдържа ГЛИФОЗАТ. Таблица на хранителната стойност на 100 g продукт: Хранителна стойност: 100 гр Енергийна стойност 360 kJ/ 1527 kcal мазнини: 2.71 гр - наситени мастни киселини 0 гр Въглехидрати: 70,7 g - захари 0 гр Фибри 3,22 g Протеин 11,7 g сол 0,001 гр