Ориз Басмати е разновидност на дългозърнест ориз от Индия, който е рохкав и пухкав при готвене. Ориз басмати се препоръчва за ястия от птици, риба и морски дарове. Как се готви ориз басмати? Преди готвене оризът трябва да се накисне за около 30 минути. След това изплакнете ориза под студена вода и го подсушете. Налейте 2 чаши вода за 1 чаша ориз. Гответе на слаб огън около 10-12 минути. Свалете от огъня и оставете захлупено за няколко минути. Накрая изплакнете със студена вода. Състав: ориз басмати Страна на произход: Пакистан Таблица на хранителната стойност на 100 g продукт: Хранителна стойност: 100 гр Енергийна стойност 1566 kJ/ 374 kcal Мазнини: 1.03 g - наситени мастни киселини 0,29 g Въглехидрати: 80.89 g - захари 0,33 гр Фибри 1,8 g Протеин 7,51 гр сол <0,01 g
Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Научи повече за тях и възможностите да бъдат ограничавани.
Тези бисквитки за задължителни и необходими, за да можете да зареждате сайта безпроблемно и не могат да бъдат изключени. Основната им цел е запазването на информация за сесията, докато разглеждате продуктите или друга информация в магазина. Например – използваме „бисквитки“, за да съхраним продуктите, които сте добавили в количката. Без този тип технологии нашият онлайн магазин и услугата, която Ви предоставяме не би могла да оперира с пълните си възможности и функционалности.
Бисквитки за анализ и статистика - Тези „бисквитки“ ни помагат да анализираме използването на нашия онлайн магазин и да проследяваме ефективността на услугата и комуникацията й.
Този тип "бисквитки" се използват за функционалности на сайта, които не са строго необходими за неговата работа. Това може да са функции, като live чат или показване на последните разгледани продукти. Ако се откажете от тях, ще можете да продължите да използвате сайта, но с ограничена функционалност.
Маркетинговите "бисквитки" ни позволяват да пригодим маркетинга си към Вас и Вашите собствени интереси. Те се поставят чрез нашия сайт и позволяват да виждате реклами според вашите интереси и предпочитания.