<
ПОДПРАВКИ

ПОДПРАВКИ

виж продукти

Тапиока на гранули 500 гр.

  • Марка: AGNEX
  • Кат. номер: AG778
7,04 лв.

Тапиока на гранули – открийте свойствата и приложението на тази екзотична съставка! Какво всъщност е тапиока? Тапиоката е нишестен продукт, произведен от грудки на маниока, екзотично растение, наречено маниока, едно от най-популярните растения, отглеждани в Азия, Африка и Америка. Процесът на смилане на грудки от маниока произвежда фини гранули от тапиока, известни също като перли от тапиока. Най-популярни са тези с диаметър 2-3 мм. В азиатската кухня тапиоката е основна съставка на десерти. Тапиоката има доста неутрален вкус, затова е добре да се комбинира с мед, ксилитол и сладки добавки. Може да се използва и като сгъстител за сосове и супи. Тапиоката има много приложения в много кухни. Гранулите от тапиока могат да се използват и за приготвяне на Bubble Tea - световноизвестният чай с балончета, сервиран горещ или студен. Тапиоката е естествено хипоалергенен продукт и не съдържа глутен, което я прави подходящ вариант за хора с непоносимост към глутен. Неговият лесно смилаем протеин го прави популярен избор за хора с различни диети, включително вегани и вегетарианци. Една от уникалните характеристики на тапиоката е високото съдържание на устойчиво нишесте. Устойчивото нишесте е вид фибри, който не се усвоява от храносмилателната ни система, но в същото време има благоприятен ефект върху здравето ни. Следователно тапиоката може да бъде ценна добавка за хора, които искат да увеличат приема на устойчиво нишесте в диетата си. Топчетата от тапиока след готвене имат уникална консистенция - отвън са нежни и гелообразни, а отвътре леко хрупкави. Благодарение на своята консистенция тапиоката намира широко приложение в кулинарията, както в сладки, така и в солени ястия. Може да се използва като заместител на брашното в рецепти за сладкиши и десерти, да се добавя към супи и яхнии като сгъстител и да се използва в напитки и десерти като балон чай. Също така си струва да се отбележи, че тапиоката има ниска калорична стойност и не съдържа мазнини или холестерол. Богат е на минерали като желязо, калций и калий. Може да се подслажда и с естествени вещества като тръстикова захар, което го прави привлекателна алтернатива за хора, които искат да ограничат приема на изкуствени подсладители. За да обобщим, гранулите от тапиока са универсална съставка, която може да бъде интересна и здравословна алтернатива в кухнята. Неговите свойства, като съдържанието на устойчиво нишесте и лесноусвоим протеин, го правят ценна добавка към различни ястия. Открийте кулинарните възможности на тапиоката и се насладете на нейния вкус. Как се готвят тапиока на гранули? Преди готвене тапиоката трябва да се изплакне и след това да се накисне, за предпочитане в мляко, за около 20 минути. Гответе в същата течност около 40 минути на слаб огън при непрекъснато бъркане. Състав: нишесте от маниока 98%, вода Страна на произход: Тайланд/Индия Таблица на хранителната стойност на 100 g продукт: Хранителна стойност: 100 гр Енергийна стойност 1499 kJ/ 358 kcal мазнини: - наситени мастни киселини 0 гр Въглехидрати: 89 g - захари 3 гр Фибри 0 гр Протеин 0 гр сол 0 гр

Подобни продукти

Ревюта

( )

Оценете

Тапиока на гранули 500 гр.

Вашата оценка
Име:
Заглавие на ревюто:
Мнение:

Грешка при изпращане на оценката.

Все още няма ревюта за този продукт
Добави Ревю

Вашето ревю беше изпратено успешно!

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!