<
ПОДПРАВКИ

ПОДПРАВКИ

виж продукти

Калциев хлорид 100 гр.

  • Марка: AGNEX
  • Кат. номер: AG83
5,60 лв. / 2,86 €
Моля, изберете:

Калциев хлорид - универсално приложение в хранително-вкусовата промишленост и извън нея

Калциевият хлорид E509  ( CaCl 2 ) е химическо съединение, което  играе важна роля  в много области, включително  хранително-вкусовата промишленост ,  медицината  и като  пътна сол . Неговите свойства допринасят за осигуряване на подходящи нива на калций в организма, като по този начин елиминират проблемите, свързани с дефицита на този елемент.

Дефицитът на калций може да доведе до различни здравословни проблеми, като контрактилитет на набраздените мускули и сърдечни гликозиди. Калциевият хлорид е предавател на вътреклетъчна информация, което позволява правилното функциониране на нервната проводимост и кръвоносните съдове.

Калциевият хлорид се използва широко в хранително-вкусовата промишленост.  Добавя се към млечни продукти като  сирене  и  кисело мляко, за да ги предпази от разваляне чрез  инхибиране на растежа на микроорганизми . Добавянето на калциев хлорид също позволява  на храната да поддържа по-добре формата  и  структурата си , например в случая на кашкавал.


илюстративна снимка.

Въпреки това, моля, не забравяйте, че употребата на калциев хлорид може да бъде свързана с някои странични ефекти. Дългосрочната консумация или прекомерната доза може да доведе до зачервяване на кожата, възпалено гърло или други алергични реакции. Затова винаги следвайте препоръките за дозиране и се консултирайте с Вашия лекар или диетолог.

Освен в хранително-вкусовата промишленост, калциевият хлорид се използва в различни други области. Изсушаващите му свойства означават, че често се използва за дехидратиране и изсушаване на газове. Използва се и в химически синтези, където действа като катализатор или реакционен субстрат.

През  зимата  калциевият хлорид обикновено се използва  като пътна сол . Ефективно средство за борба със заледяване и предотвратяване образуването на лед по пътните настилки. Работи бързо и ефективно, като осигурява безопасност при шофиране в трудни метеорологични условия.

За да обобщим, калциевият хлорид е химическо съединение с много приложения, както в кухнята, така и в други области. Разтворите му намират приложение в хранително-вкусовата промишленост, като осигуряват защита срещу разваляне на продуктите и подобряват техните структурни свойства. Калциевият хлорид също играе важна роля в нервната проводимост, изсушаването на газове и химическия синтез. Не забравяйте обаче, че употребата му изисква повишено внимание поради възможни странични ефекти. Винаги се консултирайте с професионалист, преди да започнете каквато и да е терапия или да използвате химикали. 

Технологична функция:  регулатор на киселинността, стабилизатор, носител, емулгираща сол, свързващо вещество.

Калциевият хлорид е отличен източник на калциеви йони. Използва се за пречистване на водата и регулиране на нейната твърдост при варене на бира. Най-често се използва за производство на сирене и млечни продукти. Втвърдява текстурата на плодовете и зеленчуците в консерви. Използва се и в хлебопекарната и сладкарската промишленост.

Калциев хлорид, използван в молекулярната гастрономия за приготвяне на хайвер (пелетиране). Хранителен дихидрат 77%.

2 грама на всеки 10 л. мляко

Страна на произход:  Швеция/Финландия

Подобни продукти

Ревюта

( )

Оценете

Калциев хлорид 100 гр.

Вашата оценка

Грешка при изпращане на оценката.

Все още няма ревюта за този продукт
Добави Ревю

Вашето ревю беше изпратено успешно!

Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!