Желатин 180 Блум 1 кг.
- Марка: AGNEX
- Кат. номер: AG827
Желатин Блум 180
Естествено протеиново вещество, получено от животински кости и хрущяли, състоящо се основно от колаген. Gelatin Bloom 180 е свински желатин. Намира широко приложение както в кухнята, така и в хранително-вкусовата промишленост. Параметърът определящ качеството на желатина е градусът на Блум – колкото по-висок е градусът, толкова по-голяма е твърдостта на желето.
Технологична функция на желатина: емулгатор, желиращ агент .
Приложение на желатин:
За желета от различни видове месо, зеленчуци и риба. Перфектен е и за плодови или винени желета, за производство на десерти, пудинги и желета.
Как да използвате:
Пропорциите зависят от силата на желиране, която искаме да постигнем. Работната температура е 80-90 C и трябва да се разбърква интензивно. Не кипете, това отслабва силата на гела.
Може да се залее и със студена вода за няколко минути, за да набъбне, след което се загрява до 80-90 С и се разбърква добре.
За да се получи консистенцията на класическото желе, се препоръчва използването на приблизително 3-5% желатин.
Страна на произход: Испания/Холандия/Словакия/Франция/Германия/Швеция