<
ПОДПРАВКИ

ПОДПРАВКИ

виж продукти

Нитритна сол-0,6% 1 кг.

  • Марка: AGNEX
  • Кат. номер: AG529
3,92 лв. / 2,00 €
Моля, изберете:

Сол за консервиране-Нитритна сол - чудесен начин за приготвяне на сушено месо Солта за консервиране, известна още като нитритна сол, е основен продукт в кухнята за любителите на традиционните вкусове и дълготрайната свежест на месото. За разлика от обикновената готварска сол, нитритната  съдържа допълнителни съставки, като натриев нитрит-0,6%, които са от решаващо значение в процеса на мариноване.

Консервирането на месо е техника, която включва накисване на месо в сол за консервиране, която има за цел да увеличи трайността на месото и да му придаде подходящ цвят и вкус. Солта за консервиране е идеална за приготвяне на отлични маринати, които допълнително подобряват вкуса и аромата на месото. Едно от основните предимства на солта за консервиране е способността ѝ да консервира месото.

Поради съдържанието на натриев нитрит, солта за консервиране потиска растежа на бактериите, което позволява на месото да остане свежо по-дълго. Освен това, натриевият нитрит придава на сушеното месо характерен розов цвят, който е естетически приятен за окото. Солта за консервиране също така позволява месото да се консумира директно след консервиране.

Сушеното месо има по-интензивен и солен вкус благодарение на солта за консервиране, която прониква дълбоко в структурата на месото. Някои хора може да са загрижени за съдържанието на натриев нитрит в солта за консервиране. Въпреки това, според настоящите стандарти за безопасност, употребата на сол за консервиране в умерени количества е безопасна. Важно е също да се използва сол за консервиране с умерено съдържание на натриев нитрит. В обобщение, солта за консервиране е незаменима съставка в процеса на консервиране на месо. Благодарение на него месото придобива отличен вкус, приятен розов цвят и остава свежо по-дълго.

Ако искате да се насладите на пълната гама от традиционни вкусове и аромати, струва си да посегнете към солта за консервиране и да я използвате в кухнята, за да приготвите вкусни сушени ястия. Солта за мариноване 0.6% или солта за консервиране е смес от изпарена сол и натриев нитрит. Солта за консервиране изпълнява много функции по време на обработката на месо: осигуряване на микробиологична стабилност, преди всичко намаляване на риска от ботулизъм. те консервират месо те придават на месото розов цвят добавя пикантен вкус.

Препоръчителна доза: - сухо: 15-20 г на 1 кг месо, - за мариноване:  използвайте 1 кг консервираща сол на 10 литра вода. Съставки: сол, консервант: натриев нитрит, антислепващ агент E536

Страна на произход: Полша

Подобни продукти

Ревюта

( )

Оценете

Нитритна сол-0,6% 1 кг.

Вашата оценка

Грешка при изпращане на оценката.

Все още няма ревюта за този продукт
Добави Ревю

Вашето ревю беше изпратено успешно!

Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!