Сусам 500 гр.
- Марка: AGNEX
- Кат. номер: AG691
В източната кухня сусамовите семена се използват за украса на хляб, торти и за приготвяне на сладкиши. От него се получава сусамово масло. В Япония печените сусамови семена се поръсват върху ориз и зеленчукови ястия, а също така се добавят към сосове. Сусамът добавя оригинален вкус и аромат към нашите ястия. Сусамът има високо съдържание на протеини (почти колкото едно пилешко яйце). Също така е източник на минерали: цинк, фосфор, магнезий, калий, калций и желязо. Цинкът помага за поддържането на здрава коса и нокти. Фосфорът помага за поддържането на здрави зъби и кости. Магнезият и калият спомагат за правилното функциониране на нервната система. Калцият подпомага правилната мускулна функция. Желязото помага за правилното функциониране на имунната система. Страна на произход: Индия/Нигерия* * Страната на произход зависи от текущата партида на продукта.
Таблица с хранителна стойност на 100 г продукт: Хранителна стойност: 100 г Енергийна стойност 2504 кДж/ 598 ккал Мазнини: - наситени мастни киселини 51 г 6,9 г Въглехидрати: - захари 16,3 г 0 г Протеин 26,4 г Сол 0,03 г