<
ПОДПРАВКИ

ПОДПРАВКИ

виж продукти

Ъглов въздушен шлюз - нечуплив

  • Марка: BROWIN
  • Кат. номер: 405592
1,99 лв. / 1,02 €
Моля, изберете:

Нечуплив, ъглов въздушен шлюз, предназначен за монтаж отстрани на ферментационните контейнери, като позволява отделянето на въглероден диоксид по време на ферментацията и предпазва партидата от достъп на мухи и други насекоми. 

  • Спестява място - ъгловият въздушен шлюз е предназначен за монтаж отстрани на ферментационните контейнери, което позволява подреждането им.
  • Издръжливост - предлаганият воден шлюз е нечуплив, за разлика от алтернативите, изработени от стъкло, и ще служи в продължение на много години.
  • Безопасност при употреба - по време на поставяне и изваждане на водния шлюз от запушалката няма риск от счупване на шлюза и порязване на ръцете. 
  • Лесно пълнене с течност - широката чаша улеснява наливането на вода по време на ферментацията.
  • Произведено в Полша - ъгловата въздушна врата е проектирана и произведена от Browin.

 

Този ъглов воден шлюз е полски продукт, предназначен за употреба по време на ферментация. Дизайнът му позволява поставянето му на страничната стена на ферментационния съд. Ферментационните съдове с ъглови водни шлюзове могат да се подреждат един върху друг, като по този начин се намалява заеманата площ на пода.

Въздушният шлюз е изработен от висококачествен, издръжлив материал, благодарение на който не е нужно да се притеснявате, че ще се счупи или ще ви пореже.

Материалът, използван за направата на водния шлюз, е одобрен за контакт с храни.

Въздушният шлюз е съвместим с универсална ферментационна запушалка с тапа.

 

Как да използвате:

В процеса на ферментация се използва въздушен шлюз, напълнен с вода, за да се предпази съдържанието на сместа от окисляване, като същевременно се осигури редовно отделяне на въглероден диоксид, произведен по време на процеса.

Благодарение на движещия се водомер можем да наблюдаваме променящата се интензивност на ферментационния процес - от турбулентна фаза (интензивно кипене) до стационарна. Изпаряването на водата е естествено, поради което е необходимо да се помни, че трябва да се долива вода във водния шлюз. Неспазването на това може да доведе до твърде интензивно насищане на течността с кислород, което води до окисляване на получения етанол до оцетна киселина. Този неблагоприятен процес може да бъде причинен и от плодови мушици, които успяват да влязат в контейнера.

 

ЗАБЕЛЕЖКА:

В случай на ограничена възможност за проверка на нивото на водата във водния шлюз, той може да бъде напълнен с маслена течност, която се изпарява в по-малка степен.

Подобни продукти

Ревюта

( )

Оценете

Ъглов въздушен шлюз - нечуплив

Вашата оценка

Грешка при изпращане на оценката.

Все още няма ревюта за този продукт
Добави Ревю

Вашето ревю беше изпратено успешно!

Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!