Запушалката е най-важният елемент - от нея зависи защитата на виното срещу въздействието на външни фактори. Уверете се, че имате на разположение висококачествени запушалки и се насладете на отлична домашна напитка! Високо качество на изпълнение - този естествен корк се произвежда с помощта на процеса на агломерация (чрез раздробяване на естествения корк и след това оформянето му в цилиндър) и е с размер 24 x 38 мм. За всички видове бутилки - благодарение на формата си, тази коркова тапи може да се използват за запушване на всяка стандартна бутилка, използвана във винопроизводството. Лесна за употреба - тези коркови тапи са лесни за използване, но е необходимо да не забравяйте да ги подготвите правилно, преди да започнете процеса на запушване. Ако не го направите това може да доведе до повреда на тапата или коркера. Тези тапи са гъвкави и пластични! След като са потопени в гореща вода за около 3 минути, запушалките стават по-меки и по-лесни за поставяне във вътрешността на гърлото на бутилката. Естествена коркова запушалка, агломерирана, изработена от натрошен естествен корк, оформена във формата на цилиндър с размер 24 х 38 mm . Подходящ за използване с коркер и съвместим с всички видове стандартни бутилки, използвани във винопроизводството. Използването на висококачествени коркови тапи е много важно и оказва огромно влияние върху качеството на направеното вино. Как да използвате: 1. Накиснете корковите тапи в гореща вода за около 3 минути. Запушете домашно приготвените бутилки с алкохол с помощта на тапа. 2. След като ги запушите, оставете бутилките за един ден във вертикално положение, позволявайки корковата запушалка да се приспособи към вътрешната стена на бутилката. 3. След това подредете бутилките хоризонтално - това предотвратява изсушаването на запушалката и осигурява правилен обмен на газ между вътрешността на бутилката и околността. Проверете плътността на запушалките след 2-3 дни. Ако забележите теч от някоя от бутилките, течащата тапа трябва да бъде заменена с нова.