Добра хранителна стойност - пшеничен квас с мая и малц гарантира висококачествени натурални съставки и успешно домашно печене, осигурявайки хляб, който остава свеж по-дълго от закупения в пекарна! Лесен за използване - квасът е готов за незабавна употреба. Използвате го лесно, за печене на хляб във фурна или в автоматизирана машина за печене на хляб. Вкусен вкус на домашен хляб - с този квас можете да направите до 750 г домашен хляб с уникален леко кисел вкус, прекрасен аромат, тъмна и мека трохичка и хрупкава златистокафява кора. По-добра смилаемост на хляба - домашно изпечен хляб, който не съдържа добавки, представлява отличен източник на протеини и диетични фибри. Такъв хляб е по-здравословен и по-лесно смилаем и може да бъде включен в диетата на деца и възрастни хора! Пресен, вкусен и хрупкав хляб всеки ден, без да излизате от дома? Изпечете сами хляба си у дома и изумете най-близките си! Естественият състав на пшеничния квас с дрожди и малц гарантира здравословни печени продукти, които не съдържат изкуствени вещества и подобрители на вкуса. Хлябът, приготвен с пшеничен квас, има отчетлив, леко кисел вкус, тъмна и мека трохичка и хрупкава златистокафява кора - и всичко това може да се постигне у дома само за няколко часа! Единична опаковка е достатъчна за печене на хляб с тегло до 750 g и е много лесна за използване. Една опаковка съдържа две сашета - едното с кваса, а другото със специално подбрана мая. Продуктът е предназначен за печене на хляб във фурна или в специална автоматична машина за печене на хляб. Печените продукти на базата на квас с мая са богат източник на диетични фибри, благодарение на които те могат да бъдат включени в диетата на деца и възрастни хора. Липсата на изкуствени и химически добавки кара печените продукти да останат по-дълго свежи. Предимства на използването на закваска: по-добра усвояемост на хляба, деликатен вкус, хрупкава коричка, по-привлекателен цвят на хляба, мека трохичка, удължена свежест на хляба. Рецепта за печене на 750 г хляб с пшеничен квас. Съставки: - 350 мл хладка вода, - 10 г сол, - 500 г пшенично брашно, - 1 опаковка пшеничен закваска с мая за печене на хляб (квас и мая). По желание: - 4 супени лъжици семена, напр. слънчогледови семки, тиквени семки.Фурна: Омесете тестото, направено от изброените съставки - трябва да получите еластична маса, която да не полепва . Оставете го за около 1 час под капак, на топло място. След това замесете тестото отново (достатъчно е да го направите за кратко) и го преместете във форма. Оставете го отново на топло място да втаса, докато удвои обема си. Печете го в загрята фурна за около 1 час, при температура от 200 ° C. Автоматична машина за печене на хляб: Добавете съставките в реда, в който са изброени, в купата на автоматичната машина и задайте програмата BASIC, за да получите умерено кафяво кора. Хлябът ще бъде готов след около 3 часа. Съставки: сушен пшенична закваска 65,2% (смлени пшенични продукти, пшеничен малц), сушени дрожди 34,8% (S. cerevisiae, емулгатор: сорбитан моностеарат). Информация за алергени: съдържа глутен. Съхранявайте на сухо, хладно и тъмно място. Съдържа глутен.